США виділять Samsung гранти на $6,4 млрд для техаського комплексу з виробництва чіпів

США виділять Samsung гранти на $6,4 млрд для техаського комплексу з виробництва чіпів

Адміністрація Байдена виділить гранти на суму до $6,4 млрд південнокорейської компанії Samsung на розширення виробництва чіпів у центральному Техасі

«Повернення передового виробництва чіпів до Америки — це нова важлива глава нашої напівпровідникової промисловості», — сказала національний економічний радник Білого дому Лаель Брейнард.

За словами міністра торгівлі Джини Раймондо, субсидія буде спрямована на підтримку двох підприємств із виробництва чіпів, дослідницького центру та підприємства з упаковки.

За словами Раймондо, це також дозволить Samsung розширити своє підприємство з виробництва напівпровідників в Остіні, Техас.

"(Ці інвестиції) дозволять США знову стати лідером у світі не тільки в галузі розробки напівпровідників, де ми зараз лідируємо, але також у виробництві, передовій упаковці, а також у дослідженнях та розробках", - сказав Раймондо.

Очікується, що до кінця десятиліття Samsung інвестує близько $45 млрд у будівництво та розширення своїх об'єктів у Техасі, заявили високопоставлені представники адміністрації.

Інвестиції США у виробництво чіпів покликані знизити залежність від Китаю та Тайваню.

Читайте також