Стартап-розробник смартфонів Meizu готується до IPO вартістю $2 млрд

Стартап-розробник смартфонів Meizu готується до IPO вартістю $2 млрд

DreamSmart Group, який відмовився від виробництва смартфонів на користь технологій штучного інтелекту, вибрав банки для підготовки до первинного публічного розміщення акцій у Гонконгу

DreamSmart Group, виробник смартфонів, який минулого року зосередився на розробці штучного інтелекту для мобільних пристроїв, обрав банки для підготовки до первинного публічного розміщення акцій у Гонконгу, вартість якого може становити понад $2,1 млрд.

За словами джерел, стартап, який стоїть за популярним брендом смартфонів Meizu, працює з China International Capital Corp. та Huatai Securities Co. над потенційним продажем акцій цього року.

Компанія, що належить китайському автовиробнику Zhejiang Geely Holdings Group Co., може запросити оцінку пропозиції в 20 млрд юанів, залежно від ринкових умов, повідомило одне з джерел.

Обговорення продовжуються, і деталі IPO, включаючи склад та розмір банків, можуть змінитися.

Заснована два десятиліття тому як постачальник музичних MP3-плеєрів, компанія Meizu була одним з піонерів китайської індустрії смартфонів, що зароджувалася в той час, поряд з більшими іменами, такими як Xiaomi Corp. Бренд Meizu спочатку отримав визнання, але пізніше поступився позицією більш агресивним конкурентам, таким як Oppo і Huawei Technologies Co. Автомобільна компанія мільярдера Лі Шуфу придбала бренд у 2022 році та розпочала розробку штучного інтелекту приблизно в той час, коли ChatGPT взяв цю концепцію на озброєння.

Виробник смартфонів Meizu – одна з кількох фірм, які сподіваються викликати хвилю ентузіазму інвесторів в акції ШІ: від постачальників високопродуктивних обчислень та компонентів, таких як Nvidia Corp., до виробників пристроїв, таких як Samsung Electronics Co., які намагаються впровадити ШІ у свої гаджети.

Читайте також