Страховий бізнес AIG Corebridge залучив $1,68 млрд під час найбільшого IPO у США

Страховий бізнес AIG Corebridge залучив $1,68 млрд під час найбільшого IPO у США

Підрозділ AIG Inc. зі страхування життя та пенсійного забезпечення провело найбільше первинне публічне розміщення акцій цього року

Компанія AIG заявила, що продала 80 млн акцій Corebridge Financial Inc за ціною $21 за акцію, що знаходиться на нижньому кордоні вказаного цільового діапазону від $21 до $24 за акцію.

IPO оцінює Corebridge у $13,6 млрд.

Усі прибутки від IPO підуть в AIG, а нова компанія не залучить новий капітал.

Продаж акцій Corebridge може допомогти вивести ринок IPO зі стану сплячки. Вторгнення Росії в Україну та нестримна інфляція, що викликала зростання відсоткових ставок, з лютого стимулювали волатильність фондового ринку, через що компаніям було важко просуватися вперед із лістингом.

За даними Dealogic, який відстежує дані лістингу з 1995 року, IPO у США переживає найгірший рік за понад два десятиліття.

Із залученням $1,68 млрд розміщення акцій Corebridge також знаменує собою найбільше IPO у США цього року.

Після продажу 10% акцій приватної інвестиційної компанії Blackstone Inc за $2,2 млрд минулого року AIG подала заявку на розміщення Corebridge у березні. Спочатку компанія планувала завершити лістинг до кінця червня, але відклала його через нестабільність ринку.

Дочірня компанія AIG у Х'юстоні надає пенсійні рішення та страхові продукти у США.

AIG контролюватиме майже 78% акцій компанії після лістингу, при цьому Corebridge торгуватиметься на Нью-Йоркській фондовій біржі під кодом «CRBG».

Читайте також