SVB Financial продає венчурний бізнес SVB Capital із $10 млрд під управлінням

SVB Financial продає венчурний бізнес SVB Capital із $10 млрд під управлінням

Збанкрутілий американський кредитор SVB Financial Group заявив, що компанія, афілійована з Pinegrove Capital Partners, придбає її венчурний бізнес SVB Capital

Pinegrove Capital Partners та Sequoia Heritage куплять SVB Capital. Фінансова вартість не розкривається.

Згідно з судовими документами, SVB Capital управляє інвестиціями на суму близько $10 млрд від імені близько 750 інвесторів-партнерів з обмеженою відповідальністю, таких як державні пенсійні фонди, які внесли капітал до інвестиційного фонду.

"Ми вважаємо, що угода максимізує вигоду для учасників фінансової групи SVB завдяки значному грошовому компоненту, а також можливості брати участь у майбутньому потенціалі зростання бізнесу", - сказав Білл Костурос, директор з реструктуризації фінансової групи SVB.

У січні SVB Financial заявила, що планує передати венчурний бізнес нової компанії, що підтримується кредиторами. Коаліція, що підтримує угоду, до якої входять MFN Partners, Pacific Investment Management Company, Bank of America Securities, JP Morgan Securities та King Street Capital, має близько 48% найстаршого боргу SVB Financial.

Угода також підтримується ключовими групами кредиторів SVB Financial та підлягає схваленню регулюючих органів та іншим звичайним умовам закриття, повідомили у компанії.

SVB Financial подала заяву про банкрутство минулого року після банкрутства Silicon Valley Bank.

Читайте також