Tesla побудує великий новий завод з виробництва акумуляторів у Шанхаї

Tesla побудує великий новий завод з виробництва акумуляторів у Шанхаї

Нове підприємство ще більше зміцнить становище Китаю на вершині глобального ланцюжка постачання енергії

Піонер електромобілів у США, Tesla Inc., вироблятиме свою потужну акумуляторну батарею Megapack на новому підприємстві, яке доповнює її завод з виробництва електромобілів у Шанхаї.

Компанія на чолі з Ілоном Маском, який, як повідомляється, відвідав Китай минулими вихідними, зробила цю заяву на церемонії підписання проекту в Шанхаї в неділю. На заході були присутні Том Чжу, старший віце-президент Tesla з автомобільної промисловості, та урядовці Шанхаю, включаючи віце-мера Ву Цин,

Повідомляється, що будівництво планується розпочати у третьому кварталі цього року, а завод розпочне виробництво у другому кварталі 2024 року.

На відміну від більшої частини виробництва акумуляторів, яке переважно йде на ринок електромобілів, завод Megapack вироблятиме елементи для зберігання енергії в масштабі мережі, що є набагато меншим сектором.

Ілон Маск вважає, що зберігання у поєднанні з відновлюваними джерелами енергії зробить більшу частину важкої роботи з декарбонізації електроенергії та екологізації промислових секторів.

Читайте також