Thyssenkrupp планує провести IPO водневого підрозділу Nucera на суму €4 млрд

Thyssenkrupp планує провести IPO водневого підрозділу Nucera на суму €4 млрд

Лістинг водневого бізнесу у Франкфурті заплановано на наступний місяць

Thyssenkrupp AG планує розпочати довгоочікуване первинне публічне розміщення акцій свого водневого підрозділу Nucera у наступному місяці, який може бути оцінений приблизно у €4 млрд.

За повідомленнями джерел, німецька інженерна група має намір запропонувати нові акції Nucera на суму щонайменше €500 млн у Франкфурті. Додатковий продаж частини холдингу Thyssenkrupp може збільшити загальну суму пропозиції до €750 млн.

За даними Bloomberg, це стане найбільшим IPO у Європі цього року. Очікується, що Thyssenkrupp збереже контрольний пакет акцій Nucera.

Citigroup Inc. і Deutsche Bank AG очолюють IPO, а Commerzbank AG, UniCredit SpA та Societe Generale SA працюють як спільні букранери.

Обговорення продовжуються, і жодних остаточних рішень щодо розміру чи строків лістингу прийнято не було.

Представники Citigroup, Deutsche Bank, Commerzbank, Societe Generale, Thyssenkrupp та UniCredit відмовилися від коментарів.

Nucera будує заводи, які виробляють газоподібний водень із відновлюваних джерел енергії, таких як сонце та вітер. Водень перетворюється на електрику без викидів парникових газів при подачі через паливний елемент або спалювання в турбіні, а також може використовуватися для зберігання енергії.

Читайте також