Total бере під свій контроль компанію з ВІЕ Total Eren за €1,5 млрд

Total бере під свій контроль компанію з ВІЕ Total Eren за €1,5 млрд

Угода збільшить грошовий потік TotalEnergies на €400 млн

TotalEnergies SE погодилася викупити акції французького розробника чистої енергії Total Eren, що залишилися, за €1,5 млрд у Eren Groupe SA і групи фінансових інвесторів, що підштовхнуло нафтову компанію до освоєння відновлюваних джерел енергії.

Викупивши 71% акцій Total Eren, якими вона ще не володіє, TotalEnergies отримує повний контроль над фірмою, що має 3,5 ГВт сонячних, вітрових і гідроенергетичних активів, що діють, з проєктною потужністю більше 10 ГВт. Купівля має збільшити чистий операційний прибуток її енергетичного підрозділу приблизно на €160 млн наступного року, а операційний грошовий потік - приблизно на €400 млн.

Компанія з відновлюваних джерел енергії Eren Groupe, заснована у 2012 році Періс Муратоглу та Девідом Коркіа, працює більш ніж у 20 країнах, включаючи Бразилію, Індію та Грецію. Нещодавно вона об'єдналася з казахстанськими партнерами, щоб інвестувати $1,4 млрд у гігантську вітрову електростанцію та сховище для акумуляторів.

Eren Groupe SA заявила, що використовуватиме виручку від продажу Total Eren для подальших інвестицій в управління енергоспоживанням у будинках, рекуперацію енергії з органічного шламу та стічних вод, вирощування біомаси, а також виробництво відновлюваного газу та зеленого водню. Компанія також продовжить інвестувати в нові ядерні технології після купівлі часток у реакторних стартапах Jimmy Energy та Нааре минулого року.

Читайте також