У Малайзії відкрили першу чергу заводу німецької Infineon вартістю €7 млрд

У Малайзії відкрили першу чергу заводу німецької Infineon вартістю €7 млрд

У Малайзії вважають, що країна набуває все більшої ваги у глобальному ланцюжку поставок після того, як Infineon Technologies AG відкриває в країні великий комплекс з виробництва напівпровідників

«Тепер ми зможемо отримувати та розширювати технологію. Це показує, що Малайзія зараз йде вгору сходами», - заявив прем'єр-міністр Анвар Ібрагім на церемонії відкриття першої фази виробничого майданчика Infineon вартістю €7 млрд в північному малазійському окрузі Кулім.

Генеральний директор Infineon Йохен Ханебек повідомив, що будівництво нового кампусу в Кулімі йде з випередженням початкового графіка, і після завершення другої фази він стане найбільшим у світі підприємством із виробництва силових напівпровідників із карбіду кремнію.

Новий завод буде зосереджений на виробництві силових напівпровідників, які можуть допомогти у декарбонізації в автомобільній промисловій та дата областях. Очікується, що зрештою буде створено загалом 4000 робочих місць.

Інвестиції Infineon в Малайзію підкреслюють потенціал цієї країни Південно-Східної Азії щодо залучення додаткових інвестицій у сферу технологій у той час, коли великі виробники мікросхем шукають альтернативи Китаю та Тайваню для виробництва з огляду на зростаючу геополітичну невизначеність.

Читайте також