UnitedHealth викуповує компанію у сфері домашньої охорони здоров

UnitedHealth викуповує компанію у сфері домашньої охорони здоров'я Amedisys за $3,3 млрд

Інтерес до сектору домашньої охорони здоров'я зростає після пандемії, оскільки все більше пацієнтів та осіб, які здійснюють догляд, вважають за краще отримувати медичні послуги, не виходячи з дому

У понеділок компанія Amedisys, що займається доглядом за хворими вдома та в хоспісі, погодилася на пропозицію UnitedHealth Group у розмірі $3,3 млрд і відмовилася від угоди з Option Care Health

UnitedHealth купує компанію за ціною $101 за акцію, що на $1 вище, ніж її попередньої пропозиції та вище за травневу угоду з Option Care за ціною $97,38 за акцію.

Це придбання розширить присутність UnitedHealth у сфері домашньої охорони здоров'я, бізнес, який компанія зміцнила цього року завдяки угоді на купівлю конкурента Amedisys, LHC Group, за $5,4 млрд.

Однак присутність UnitedHealth у цьому сегменті завдяки придбанню LHC викликала деякі антимонопольні побоювання щодо угоди з Amedisys.

Тим часом Option Care заявила, що «розчарована» скасуванням угоди і отримає від Amedisys $106 млн відповідно до укладеної в травні угоди.

Акції Option Care зросли на 3% на початку торгів, тоді як акції Amedisys та UnitedHealth практично не змінилися.

Аналітик William Blair Метт Ларью сказав, що він нещодавно розмовляв із керівництвом Option, яке сказало, що вони продовжать вивчати стратегічні угоди, навіть якщо угода з Amedisys не відбудеться.

Читайте також