В Абу-Дабі створять фірму для зберігання активів на $27 млрд

В Абу-Дабі створять фірму для зберігання активів на $27 млрд

Нову фірму, яка отримала назву 2PointZero, буде передано до складу Abu Dhabi International Holding

Найбільша зареєстрована на біржі компанія Абу-Дабі, яку очолює ключовий член королівської родини емірату, створює нову холдингову фірму з активами на суму $27 млрд у різних секторах – від фінансових послуг до гірничодобувної промисловості.

Нова фірма, що отримала назву 2PointZero, буде передана до складу Abu Dhabi International Holding Co з оборотом у $239 млрд. Її активи включатимуть частини великої імперії шейха Тахнуна бен Заїда Аль Нахайяна.

Lunate, новий фонд Абу-Дабі, стане частиною 2PointZero. Компанія International Resources Holding, яка минулого місяця інвестувала понад $1 млрд у мідну копальню Мопані в Замбії, також буде переведена в компанію. Інші холдинги включатимуть приватну інвестиційну компанію Chimera, єгипетську Beltone Financial, криптомайнера Citadel Technologies та орієнтовану на Близький Схід Sagasse Investments.

Шейх Тахнун, радник національної безпеки Об'єднаних Арабських Еміратів і брат президента країни, де-факто є бізнес-головою сім'ї Аль Нахайян. За минулі роки він став одним із найвпливовіших бізнесменів у світі і тепер очолює два фонди добробуту.

IHC є ключовою частиною цієї імперії. Колись це була маловідома рибницька фірма, а тепер вона вдвічі більша за Goldman Sachs Group Inc. та Blackstone Inc. Проте це не привабило багатьох міжнародних інвесторів, і IHC не висвітлюється аналітиками, за якими стежить Bloomberg.

Читайте також