Вартість німецького виробника танків Leopard зросла до рекордних €10 млрд

Вартість німецького виробника танків Leopard зросла до рекордних €10 млрд

Акції 134-річного оборонного концерну Rheinmetall різко зросли на тлі інформації про постачання танків Україні

Як повідомляє видання Reuters, акції оборонного концерну Rheinmetall, який спільно з Krauss-Maffei Wegmann виробляє танки Leopard, піднялися до рекордного рівня. Це сталося після такого довгоочікуваного для нас рішення Німеччини надіслати танки в Україну.

Повідомляється, що капіталізація виробника танків, боєприпасів та іншої військової техніки Rheinmetall зараз оцінюється в €10 млрд, що у 2,5 рази більше, ніж минулого року.

Компанія Rheinmetall була заснована в 1889 році з метою постачання боєприпасів для тодішньої Німецької імперії. Компанія була основним постачальником зброї для німецьких військових під час Першої та Другої світових воєн.

Rheinmetall крім військової продукції, виробляє товари для автомобільного сектора. У компанії працюють понад 25 тис. співробітників у всьому світі.

За оцінками брокерської компанії, продаж боєприпасів може збільшити основний прибуток Rheinmetall на €32 млн щомісяця, потенційно подвоївши місячний прибуток групи на основі даних за перші дев'ять місяців 2022 року.

Аналітики Stifel Equity Research оцінюють, що постачання Leopard можуть принести Rheinmetall від €300 млн до €350 млн продажів цього і наступного року.

Читайте також