Виробник напівпровідників Hua Hong проведе лістинг у Шанхаї на $2,6 млрд

Виробник напівпровідників Hua Hong проведе лістинг у Шанхаї на $2,6 млрд

Компанія отримала схвалення на свій другий лістинг на шанхайській біржі Star Board

Hua Hong Semiconductor Ltd. отримала зелене світло на свій другий лістинг на шанхайській біржі Star Board вартістю $2,6 млрд, потенційно найбільшого в Китаї цього року. Її акції, зареєстровані в Гонконгу, підскочили понад п'ять місяців.

Шанхайська фондова біржа схвалила плани продажу акцій зареєстрованої у Гонконгу компанії, повідомляється на сайті біржі.

Надання компаніям, що займаються напівпровідниковими технологіями, доступу до публічних ринків узгоджується з планами Китаю щодо підтримки сектору, протидіючи очолюваній США кампанії з блокування доступу до передових технологій. США внесли до чорного списку кілька найпередовіших китайських компаній та науково-дослідних інститутів у різних областях, від чіпів і суперкомп'ютерів до хмарних обчислень та інтелектуального аналізу даних.

Продаж акцій Hua Hong також зміцнить внутрішній ринок капіталу, де спостерігається уповільнення збору коштів на тлі економічних проблем. За даними, зібраними Bloomberg, цього року нові зареєстровані на біржі компанії залучили в Китаї близько $24 млрд, що трохи більше половини від $43 млрд, залучених за той же період рік тому. Шанхайський лістинг Хуа Хонга вартістю $2,6 млрд стане найбільшим у країні цього року.

Компанія Hua Hong, розташована в Шанхаї, виробляє напівпровідники на 200-міліметрових пластинах для спеціальних застосувань та постачає продукцію для таких секторів, як побутова електроніка, засоби зв'язку та обчислювальна техніка.

Читайте також