Виробники 3D-принетів Stratasys і Desktop Metal об

Виробники 3D-принетів Stratasys і Desktop Metal об'єднуються в рамках угоди на $1,8 млрд

Компанії прагнуть більшого впливу на фрагментовану індустрію 3D-друку

Stratasys Ltd. погодилася придбати Desktop Metal Inc. у рамках угоди з повним пакетом акцій, яка створить провідну компанію з виробництва 3D-принтерів вартістю близько $1,8 млрд.

Акціонери Desktop Metal отримають 0,123 акції Stratasys за кожну акцію класу А, якою вони вже володіють.

Об'єднана компанія матиме більшу вагу у фрагментованій індустрії 3D-друку та планує отримати дохід у розмірі $1,1 млрд у 2025 році. Згідно з заявою, більше половини її продажів припадатиме на швидкозростаючий сегмент виробництва деталей для кінцевого використання та масового виробництва. Акціонери Stratasys володітимуть приблизно 59% об'єднаної компанії.

За останнє десятиліття з'явилося кілька компаній наступного покоління, які займаються 3D-друком, і венчурний капітал вклав у цей простір значні кошти. Ці компанії прагнули змінити метод промислового виробництва, зробивши процес ефективнішим. Консалтингова фірма Wohlers Associates очікує, що до 2032 року індустрія 3D-друку перевищить $100 млрд.

3D-принтери можуть створювати об'єкти з різних матеріалів, таких як пластик, метал та цемент, використовуючи як орієнтир цифровий дизайн.

Об'єднання Stratasys та Desktop Metal матиме понад 27 тис. промислових клієнтів у різних секторах, включаючи аерокосмічну та автомобільну галузі, споживчі товари та охорону здоров'я.

Desktop Metal базується в Массачусетсі, а Кляйнер Перкінс, NEA та Alphabet Inc. входять до її найбільших акціонерів.

Штаб-квартира Stratasys, у свою чергу, знаходиться в американському штаті Міннесота та Ізраїлі.

Читайте також