Власник Gucci придбає будівлю 8500 м2 у Мілані у Blackstone за €1,3 млрд

Власник Gucci придбає будівлю 8500 м2 у Мілані у Blackstone за €1,3 млрд

Це найбільша угода з нерухомістю у Європі з 2022 року. Власник Gucci купує дорогу нерухомість у Мілані та Нью-Йорку, незважаючи на падіння прибутку.

Французька група Kering, яка володіє Gucci, Saint Laurent і Balenciaga, витратить €1,3 млрд на купівлю будівлі на найпрестижнішій вулиці в Мілані у фінансової компанії Blackstone.

У січні 2024 року Kering купила будинок на Манхеттені за $963 млн. Виручка та чистий прибуток групи Kering знизилися минулого року, компанія також попередила про падіння прибутку за підсумками першого кварталу цього року.

У будівлі XVIII століття п'ять поверхів та 5 тис. квадратних метрів торгових площ, вона одна з найбільших на знаменитій вулиці Monte Napoleone у Мілані.

У ній знаходиться магазин Kering Saint Laurent, а також бутік Prada і престижне кафе Cova, що належить LVMH. За даними консультантів Cushman & Wakefield, Monte Napoleone посідає друге місце за величиною орендної плати серед усіх торгових вулиць у світі після П'ятої авеню у Нью-Йорку.

Дві третини свого прибутку Kering одержує від бренду Gucci. Компанія назвала інвестиції в будівлю частиною "стратегії у сфері нерухомості, спрямованої на те, щоб забезпечити її брендам ключові, найбільш привабливі локації", пише Bloomberg. Особняк у Мілані – не перша розкішна покупка Kering цього року: у січні вона купила будинок на П'ятій авеню Манхеттена за $963 млн, поповнивши портфель флагманських активів в інших містах, включаючи Париж та Токіо.

Kering присвятила більшу частину 2023 інвестиціям для посилення ексклюзивності та підвищення популярності своїх брендів, говорив раніше заступник гендиректора компанії Жан-Марк Дюпле. «Ми продовжимо ці інвестиції, і це вплине на наші показники, але лише для того, щоб сприяти довгостроковому розвитку», – наголошував він.

Читайте також