Vodafone продає частку в інфраструктурному підрозділі Vantage Towers, що оцінюється в €16 млрд

Vodafone продає частку в інфраструктурному підрозділі Vantage Towers, що оцінюється в €16 млрд

Британська телекомунікаційна група оголосила про угоду з компаніями KKR та GIP зі створення СП, до якого переведе 81,7% акцій Vantage

Vodafone Group Plc погодилася продати частку у своєму підрозділі у сфері телекомунікаційної інфраструктури KKR&Co. та Global Infrastructure Partners у рамках угоди, що оцінює бізнес у €16,2 млрд.

Британська телекомунікаційна група оголосила про угоду за ціною €32 за акцію Vantage Towers AG, зареєстровану у Франкфурті. Це є премією у розмірі 19% до середньозваженої ціни акцій Vantage за три місяці.

За умовами угоди Vodafone переведе свої 81,7% акцій Vantage у спільне підприємство з KKR та GIP. Потім СП зробить пропозицію про поглинання акцій Vantage, що знаходяться в обігу, що може стати найбільшим приватним придбанням німецької компанії за всю історію. RRJ Capital, другий за величиною міноритарний інвестор Vantage, підтримає цю пропозицію.

Акції Vantage зросли на 12,5% після оголошення угоди.

Vodafone вивела Vantage на біржу за ціною €24 євро за акцію в ході первинного публічного розміщення акцій у березні 2021 року. Менш як за рік головний виконавчий директор Vodafone Нік Рід заявив, що розгляне можливість продажу своєї частки в бізнесі, зберігаючи при цьому загальний контроль.

Консорціум KKR та GIP, до якого входять партнери з інфраструктури Tower Bridge та Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії, зрештою володітиме до 50% СП.

Читайте також