Walmart веде переговори про купівлю виробника телевізорів Vizio більш ніж за $2 млрд

Walmart веде переговори про купівлю виробника телевізорів Vizio більш ніж за $2 млрд

Придбання допоможе зміцнити рекламний бізнес Walmart та дати контроль над більш як п'ятою частиною телевізійного ринку США.

Заявлена ціна пропозиції майже на 30% вища, ніж ринкова капіталізація Vizio у $1,54 млрд на момент закриття торгів у понеділок.

Walmart все більше монетизує своє охоплення та масиви даних про покупців для продажу реклами на своїх об'єктах, активно розвиває свій веб-сайт.

Додавання телевізорів Vizio може надати таким компаніям, як JM. Smucker та Kraft Heinz більше екранів для показу своєї реклами більш ніж 130 млн покупців, які відвідують 5 тис. магазинів Walmart у США щотижня.

З моменту запуску в 2021 році рекламний бізнес Walmart у США під назвою Connect зростає двозначними темпами, згенерувавши продажі минулого року на суму близько $3 млрд. Фінансовий директор компанії виділив Walmart Connect як один зі своїх швидкозростаючих та високомаржинальних бізнесів, що матиме великий вплив на звіти про прибутки та збитки Walmart протягом наступних п'яти років. За його словами, більшість майбутнього прибутку компанії, ймовірно, буде пов'язана з продажем реклами. Сьогодні ударними товарами є молоко та туалетний папір.

Рекламний бізнес ретейлерів, який зазвичай називають роздрібними медіамережами (RMN), став привабливим варіантом для рекламодавців. Цього року, за оцінками Insider Intelligence, обсяг продажу такої реклами складе близько $60 млрд.

Читайте також