ЄС виділить €100 млн Nokian Tyres на будівництво заводу в Румунії для заміни російського

ЄС виділить €100 млн Nokian Tyres на будівництво заводу в Румунії для заміни російського

Європейський Союз підтримає фінську шинну компанію Nokian Tyres у будівництві нового заводу в Румунії, який стане заміною російського

Прес-служба Єврокомісії повідомила, що Євросоюз виділяє майже €100 млн на будівництво шинного заводу фінської Nokian Tyres у Румунії, де вона почала будувати у зв'язку з виходом з російського ринку.

У жовтні 2022 року Nokian Tyres продала російській Татнафті свій величезний завод у Всеволожську біля Санкт-Петербурга, де вироблялося майже 80% легкових шин компанії.

Після виходу з росії Nokian Tyres почала терміново шукати місце для нового підприємства в Європі.

Компанія прийняла рішення будувати новий завод з нуля в румунському місті Орадя, який розташований поблизу кордону з Угорщиною та за 200 км від кордону з Україною.

Загальна вартість проекту становить €650 млн, а орієнтовний термін запуску – 2025 рік. Завод вироблятиме 6 млн шин для легкових автомобілів.

Євросоюз вирішив профінансувати підприємство, оскільки воно відповідає стратегічним цілям блоку: створить близько 500 робочих місць (не рахуючи додаткових робочих місць у суміжних областях), сприятиме регіональному розвитку та зеленому переходу (завод планується з нульовими викидами вуглекислого газу).

Читайте також