Золотодобувна компанія Amman Mineral залучила $715 млн під час IPO

Золотодобувна компанія Amman Mineral залучила $715 млн під час IPO

Власник другої за величиною золотої та мідної копальні в Індонезії продав 6,33 млрд акцій за фіксованою ціною 1695 рупій кожна

За словами джерел Bloomberg, PT Amman Mineral Internasional, власник другої за величиною золотої та мідної копальні в Індонезії, залучилав близько $715 млн під час первинного публічного розміщення акцій.

Компанія встановила розмір базової пропозиції на рівні 6,29 млрд акцій, згідно з переліком умов, з якими раніше ознайомився Bloomberg News. Перший день торгів на Джакартській фондовій біржі заплановано на 5 липня.

Згідно з даними, зібраними Bloomberg, цього року IPO Amman Mineral стане найбільшим в Азії за межами материкового Китаю. Перший продаж акцій найбільшої економіки Південно-Східної Азії з початку січня залучив $2,2 млрд, що на 77% більше, ніж за той же період минулого року. Сплеск контрастує зі спадом у регіональних центрах, таких як Гонконг та Сінгапур.

Лістинги із сектора відновлюваних джерел енергії, металургії та гірничодобувної промисловості, а також пов'язані з ланцюжком постачання електромобілів залучили попит на нові акції з боку вітчизняних та іноземних інвесторів. Дебют майнера з Джакарти має стати найбільшим в Індонезії з часів GoTo Group у квітні 2022 року.

Amman Mineral володіє другою за величиною мідною і золотою копальнею в Індонезії і п'ятою за величиною мідною копальнею у світі в поєднанні з родовищами запланованого проекту Еланг. У 2022 році чистий прибуток компанії склав $1,09 млрд, що більш ніж утричі перевищує минулорічний показник.

Читайте також