10 цитат інвесторів, які допоможуть правильно інвестувати гроші

10 цитат інвесторів, які допоможуть правильно інвестувати гроші

Найкращі цитати про інвестиції. Як успішно інвестувати гроші, в який бізнес інвестувати, яку суму грошей інвестувати, і як скласти інвестиційний портфель – вам допоможуть бізнес цитати інвесторів ...

Багато наших читачів знають, що успішно інвестувати гроші — завдання не з легких. Яку суму грошей інвестувати, як і які вибрати акції та індекси, як оптимально скласти інвестиційний портфель — відповіді на ці питання спробуємо знайти за допомогою цитат успішних світових інвесторів. Ринки вічно будуть падати або зростати, але хороші поради в галузі інвестицій стануть Вам завжди у нагоді!

Кращі бізнес цитати про інвестиції від світових інвесторів та успішних бізнесменів

1. «Інвестиції у знання платять найкращі дивіденди» Бенджамін Франклін (Benjamin Franklin)

Найкращі інвестиції — це інвестиції у знання в те, як треба інвестувати. Насамперед вам необхідно прочитати книги, статті, сайти про основи інвестування та зрозуміти, у що варто інвестувати гроші. А перед тим як ухвалити інвестиційне рішення, вам потрібно вивчити поточний стан ринків та компаній, у які ви плануєте вкласти ваші гроші.

2. «Інвестуйте в себе. Ваша карєра це двигун вашого багатства»Пол Клітероу (Paul Clitheroe)

Нам усім хочеться багатства, але як ми можемо прийти до нього? Як стати багатим? Багатство починається з успішної карєри, адже вам потрібно зібрати початковий капітал для інвестування. Ваша успішна карєра залежить від ваших знань, умінь та професійних звязків. Інвестуйте в себе — закінчіть кращу школу та університет, купуйте книги, підіть на роботу туди, де ви зможете здобути необхідних навичок (навіть якщо вам доведеться працювати за трохи меншу зарплату). Точно визначте свої таланти і знайдіть спосіб звернути їх у машину із заробляння грошей. Успішна карєра допоможе вам сформувати початковий капітал для інвестування і, можливо, підкаже вам чудові ідеї для вкладення цього капіталу. Так ви зможете стати успішним інвестором і знатимете, як інвестувати гроші правильно.

3. «Скільки ви знаєте мільйонерів, які стали багатими, інвестуючи у банківські депозити? Отож бо.» Роберт Дж. Аллен (Robert G. Allen)

Інвестиції в банківські депозити є порівняно безпечними, тобто ви, швидше за все, просто не втратите свої гроші. Але й величезних прибутків від таких інвестицій не отримаєте: ставки за депозитами є порівняно невисокими і в багатьох країнах не перевищують інфляцію. Але не поспішайте переказувати всі гроші зі своїх банківських рахунків на рахунки брокерів. Банківські депозити — чудове місце для зберігання вашої «подушки безпеки» (а ось ринки — зовсім ні).

4. «Не шукайте голку у стогу сіна. Просто купіть весь стог сіна цілком!» Джон С. Богле (John C. Bogle)

У світі існують сотні ринків, тисячі акції та ПІФів. У які акції та ПІФи інвестувати? Знайти найкращу інвестицію зовсім непросто! Вам необхідно витратити час на вивчення макроекономічної ситуації, дослідження окремих компаній, стежити за бізнес-новинами, тобто завжди тримати руку на пульсі ринків. Більшість людей не має на це ні часу, ні бажання. Тому найкраще для більшості людей — інвестувати у весь ринок одразу, тобто купити весь стог сіна цілком. Найкращий спосіб інвестування для більшості людей — купувати індексні фонди.


5. «Знайте, чим ви володієте, і знайте, чому ви цим володієте» — Пітер Лінч (Peter Lynch)

Це особливо правильно для тих, хто інвестує не в індексні фонди, а у акції окремих компаній. Перед тим, як інвестувати в компанію, проведіть повноцінний аналіз її діяльності. Чим займається компанія, що вона випускає, чи прибуткова її діяльність, хто управляє компанією — ось лише частина питань, на які вам необхідно знайти відповідь. Але памятайте, що ситуація може змінитися у майбутньому. Хороша інвестиція сьогодні може стати поганою інвестицією у майбутньому. Тому необхідно регулярно проводити переоцінку ваших інвестицій.

6. «Нам не потрібно бути розумнішими за інших. Ми повинні бути дисциплінованіші, ніж інші» Уоррен Баффетт (Warren Buffett)

Дисципліна — те, що відрізняє успішного інвестора від неуспішного. Вибираючи акції якої компанії вам купити, проведіть аналіз різних компаній, використовуючи однакову методологію (хоч би якою вона була, ви можете розробити свою власну методологію), і купуйте лише ті акції, які відповідають усім вашим критеріям. Купивши акції компанії, чітко визначте для себе, що ви робитимете, якщо ціна акції впаде або не зростатиме. Якщо ви вирішили, що ви продасте акції, якщо їхня ціна впаде на 10%, то обовязково продавайте, як тільки це сталося. Якщо ви не будете дисципліновані, то ціна акцій впаде на 20-50-90%, а ви продовжите себе умовляти про «коли-небудь почнеться зростання». Відсутність інвестиційної дисципліни — найкоротший шлях до збитків.

Підписуйтесь на Telegram канал InVenture, ми регулярно публікуємо нові цитати для вашої мотивації

10 цитат успешных инвесторов, которые помогут правильно инвестировать деньги

7. «Я розповім вам, як стати багатим. Закрийте двері. Бійтеся, коли інші жадібні. Будьте жадібними, коли інші бояться» Уоррен Баффетт (Warren Buffett)

Будьте готові інвестувати, коли падає ринок. Але будьте готові все продати та піти з ринку, коли він знаходиться на піку. Ось вам найпростіший приклад. Ви, напевно, памятаєте кризу 2008 року, коли ціни на акції падали кожного дня і дуже швидко? Більшість людей злякалися та терміново виводили гроші з ринку. Але криза пройшла, і акції ринку S&P500 зросли з березня 2009 року у 2,6 раза. Ті, хто купували акції під час кризи, змогли дуже непогано заробити. Ви думаєте, що ви прогаяли свій шанс? Не турбуйтеся, нове падіння буде, і буде нове зростання, і буде нова можливість розбагатіти на ринку. Але чи будете ви до цього готові, і чи зможете ви використати цю можливість? Чи буде у вас готівковий капітал та хоробрість купити акції у найважчі хвилини кризи? Це і є один із головних секретів, як стати багатим.

8. «Широка диверсифікація потрібна тільки тоді, коли інвестор не розуміє, що він робить» Уоррен Баффетт (Warren Buffett)

Якщо ви тільки починаєте інвестувати та ще не дуже впевнені у своїх знаннях та здібностях, то не купуйте акції однієї компанії на всі гроші. Диверсифікуйте, тобто купіть акції різних компаній та ПІФів, і подивіться, наскільки праві ви були у своєму аналізі та припущеннях про майбутнє зростання цих акцій. Але коли ви вже стали досвідченим інвестором і розумієте, що для вас все працює найкраще, то ви можете інвестувати всі гроші в одну-дві-три акції або ПІФ — так у вас зявиться шанс отримати більшу прибутковість і стати успішним інвестором.

9. «Інвестори повинні скептично ставитися до моделей ринків та акцій, що базуються на історичних даних. Ці моделі, побудовані різними розумниками, які використовують терміни, зрозумілі лише «посвяченим» (такі як бета, гама, сигма та подібні до них) вони можуть справити на вас велике враження. Проте досить часто інвестори забувають розібратися у припущеннях, які стоять за всіма цими моделями. Остерігайтесь «ботаніків» з формулами» Уоррен Баффетт (Warren Buffett)

Існує велика кількість літератури та сайтів з технічного аналізу ринків. Аналіз трендів — не дуже складне, але захоплююче завдання, і багато інвесторів-початківців захоплюються технічним аналізом. Однак памятайте, що минулі результати та тренди не гарантують майбутніх. Вам необхідно проводити регулярний фундаментальний аналіз макроекономічної ситуації, окремих ринків та компаній. Використовуючи лише технічний аналіз, ви ризикуєте програти. Короткострокові інвестиції з урахуванням технічного аналізу  — спекуляції, а не інвестиції.

10. «Інвестування має нагадувати спостереження, як сохне фарба чи як росте трава. Якщо вам потрібен азарт, то візьміть 800 доларів і їдьте до Лас-Вегаса» Пол Самуелсон (Paul Samuelson)

Якщо ви думаєте, що інвестування — це азартна гра, то ви інвестуєте гроші неправильно і, напевно, втратите свій капітал. Якщо вам весело інвестувати, якщо ви насолоджуєтеся процесом, то швидше за все ви втрачаєте гроші. Успішне інвестування — велика та нудна робота, яка потребує підготовки та терпіння. Але при правильному інвестуванні ви через роки отримаєте великі доходи.

Світ інвестицій – складний світ, жити у якому нелегко. Але, якщо ви проведете хорошу підготовчу роботу і будете дисципліновані у своїх інвестиціях, то в довгостроковій перспективі на вас чекає успіх, і ви станете багаті. Ну а коли вам буде важко, коли ринки будуть падати, коли ви не розумітимете, що відбувається, коли вам буде страшно, то перечитайте ці цитати успішних інвесторів — вони допоможуть вам заспокоїтися і зробити правильне рішення.

10 цитат інвесторів, які допоможуть правильно інвестувати гроші 

 

Найкращі бізнес цитати та афоризми успішних людей. Цитати, цитата, цитати бізнес, бізнес цитати, поради, поради інвестора, інвестиції цитати, цитати про інвестиції, афоризми успішних людей, афоризми про інвестиції, інвестиції цитата, цитати про інвестиції, цитати інвесторів, інвестиції цитати, розумні цитати. Інвестиції – це Ваше успішне майбутнє. Цитати бізнесменів, найкращі цитати мільйонерів та цитати мільярдерів, цитати бізнесменів. Цитати про інвестиції та цитати про бізнес. Афоризми та цитати про бізнесменів. Мотивуючи цитати успішних людей про бізнес. Бізнес-цитати. Цитати багатих про бізнес та інвестиції. Ділова цитата. Короткі фрази про бізнес. Цитати про бізнес мотивації. ТОП-цитат інвесторів. Найкращі цитати про інвестиції. Цитати на тему інвестицій. Цитати про інвестиції. Прикольні фрази для інвестицій. Слогани для інвестицій. Інвестиції в себе цитати. Мотивація інвестицій.

Читайте також