ChatGPT: 20 способів заробити гроші з допомогою чат-боту

ChatGPT: 20 способів заробити гроші з допомогою чат-боту

Зараз багато хто цікавиться, як можна заробити гроші з допомогою ChatGPT. Ми зібрали 20 простих методів монетизації використання ChatGPT з практичними прикладами.

Чат-бот, розроблений американською компанією OpenAI, ChatGPT — це потужний інструмент для створення та аналізу інформації за допомогою штучного інтелекту. Модель обробки природної мови, яку використовує ChatGPT, дозволяє йому добре розуміти зміст написаного й генерувати тексти на задану тему, подібні до тих, що створює людина.

Чат-бот здатен відповідати на запитання, визнавати помилки, заперечувати невірні припущення, шукати ключові слова по темі, писати комп’ютерний код та виконувати ряд інших завдань. Така поліфункціональність робить його цікавим інструментом для заробляння грошей у різних сферах діяльності. InVenture підготував підбірку способів використання ChatGPT для підвищення ефективності бізнес-процесів, запуску стартапу чи генерування пасивного доходу.

Як заробляти гроші за допомогою ChatGPT?

1. Пошук бізнес-ідей для старту бізнесу

Якщо ви хочете відкрити власну справу, ChatGPT може запропонувати індивідуальні бізнес-концепції на основі ваших інтересів і талантів. Наприклад, ви можете почати зі слів «Створити нову бізнес-ідею для…» і дозволити ChatGPT надати чудові пропозиції. Отримавши ці надихаючі ідеї, ви можете далі з ChatGPT концептуалізувати бізнес-план, розглянути важливі нюанси запуску тощо.

2. Створення текстів на фрілансі

ChatGPT може допомогти створюючи високоякісний контент журналістам та копірайтерам, які працюють на фрілансі. Наприклад, з його допомогою можна генерувати теми та сам матеріал для публікацій, які можна продавати рекламним агенціям, ЗМІ, компаніям. ChatGPT можна використовувати для редагування, вичитування, перетворення аудіовізуального контенту в текстовий та покращення загальної читабельності текстів. Крім того, нейромережжа стане в нагоді при написанні рефератів, наукових робіт та перекладів.

3. Контент-менеджер інтернет-магазину

Ще один спосіб заробити гроші за допомогою штучного інтелекту – це написання ефективного опису продукту для e-commerce. Надайте ChatGPT відомості про товар, його функції та характеристики цільової аудиторії. Він може пропонувати вам різні описи, підкреслюючи ключові переваги товару та потенційні проблеми, які можна вирішити з його допомогою. Також чат-бот може пропонувати ключові слова та фрази, які викликають позитивні емоції у покупця, заохочуватимуть кліки та підвищуватимуть конверсію.  

4. Автор електронних книг

Електронні книги, написані за допомогою штучного інтелекту, набирають популярності на Amazon. Письменники не приховують, що послуговуються можливостями нейромереж. Так, японська письменниця, переможниця престижної літературної премії Японії, Ріе Кудан зізналася, що приблизно 5 % роману "Токійська вежа співчуття" написала за допомогою ChatGPT. Спектр творів, для написання яких може бути в нагоді ChatGPT, дуже широкий - від дитячих книжок, наповнених пригодницькими історіями, до мотиваційних лекцій, які надихають читачів на здійснення своїх мрій. Використання чат-боту для створення електронної книги означає, що ви заощадите час та енергію, що дозволить вам більше зосередитися на маркетингу та просуванні своєї роботи.

5. SMM-менеджер

ChatGPT може стати вашою секретною зброєю у створення захоплюючих постів для соціальних мереж, які допоможуть збільшити кількість підписників, а отже більше доходу від реклами. Чат-бот допоможе у підборі тем, генерації текстового та аудіо-візуального контенту, створенні контент-плану, підборі хештегів, дослідженні цільової аудиторії. Також нейромережа стане в нагоді для підготовки стислих дайджестів для Telegram. Завдяки здатності підсумовувати дані, ви зможете створювати цікаві дайджести новин про політику, технології, спорт чи розваги.

6.Маркетолог

Одним із найпростіших способів заробити гроші за допомогою ChatGPT є афілійований (партнерський) маркетинг електронною поштою. Як відомо, цей вид маркетингу забезпечує співпрацю між двома сторонами – рекламодавцем та афілійованим партнером – з метою просування товарів чи послуг та отримання прибутку обома сторонами. Чат-бот володіє винятковими навичками письма та може складати переконливі електронні листи, які спонукають користувачів натискати на посилання та робити покупки чи підписуватися на послуги. Створіть список розсилки для потенційних клієнтів, зацікавлених у продукті чи послузі, які ви рекламуєте, та завдяки афілійованому маркетингу електронною поштою отримуйте комісію за кожен продаж, здійснений за вашим реферальним посиланням.  

7. Служба підтримки клієнтів

Чат-бот здатен аналізувати запити споживачів і спрямовувати їх до продуктів та рішень, які найліпше відповідатимуть їх потребам. Оскільки ChatGPT може обробляти кілька запитів одночасно, це дозволяє зменшити необхідність у великій команді служби підтримки клієнтів. Компанії, навчальні заклади та навіть окремі особи можуть навчити штучний інтелект на власних даних і створити свій чат-бот. Покрокова інструкція, як це зробити, є у відео за посиланням. Також ви можете запитати ChatGPT, як створити чат-бота за допомогою мови програмування Python, і він почне давати вам інструкції.

8. SEO-консультант

Оптимізація пошукових систем (SEO) є життєво важливим аспектом ведення блогів та сайтів, як корпоративних сторінок компаній, так і ЗМІ. ChatGPT може допомогти вам оптимізувати публікації для пошукових систем. Він може запропонувати ключові слова для додавання до статті, новини, рекламного тексту, запропонувати вказівки щодо структурування вашого вмісту для максимальної видимості та надати поради щодо того, як збільшити загальну присутність в Інтернеті.

9. Програміст

Ще один хороший спосіб заробити гроші за допомогою ChatGPT – створити ІТ-продукт. І для цього вам не потрібно вчитися кодувати. ChatGPT може допомогти вам втілити ваші ідеї в реальні продукти за допомогою покрокових інструкцій щодо використання фреймворків, ланцюжків інструментів, мов програмування тощо. Хочете створити класну HTML-сторінку? Запитайте у ChatGPT. Хочете інтегрувати Stripe для зручності оплати? Запитайте у ChatGPT. Також ви можете попросити ChatGPT виправити помилки в коді. Якщо ви хочете створити відео-гру, ChatGPT стане в нагоді при написанні динамічних та захоплюючих описів, які демонструють особливості ігрового процесу, сюжетні лінії та унікальні переваги продукту. Це підживить інтерес гравців і стимулююватиме продажі ігор.

10. Аналітик даних

За допомогою ChatGPT ви можете стати аналітиком даних. Навіть якщо ви маєте поверхневі знання про те, як працюють цифри, ChatGPT здатний дати цілісне розуміння тенденції із наведеного набору даних. Ви можете завантажити файли XLS, CSV, XML, JSON, SQLite та ін. в ChatGPT і попросити бота виконати всі види аналізу за вас. Про те, як нейромережа може допомогти аналізувати дані, можна ознайомитися за посиланням.

11. Відеомейкер

Якщо ви відеоблогер, то можете попросити ChatGPT запропонувати ідеї для відео та написати сценарій для вашого YouTube-каналу. Нейромережа запропонує нам готовий сценарій, який буде розбитий на кадри, впродовж хвилини! Після того потрібно додати до створюваного проєкту відео та звук. Задля цього можете використовувати власні відео та звук або завантажити їх з Інтернету. Після монтування опублікуйте відео на YouTube і заробляйте на монетизації чи рекламному партнерстві. Нейромережа з цієї точки зору також може бути корисна компаніям, які займаються відео продакшн для телеканалів.  

12. Бізнес-тренер

Презентації PowerPoint широко використовуються не тільки в шкільній освіті, а й на семінарах у компаніях. Також вони будуть корисні у роботі бізнес-тренерів. ChatGPT може створити хорошу презентацію за допомогою наданих вами даних. Однак є кілька кроків, які вам потрібно виконати, щоб отримати презентацію PowerPoint, оскільки ChatGPT надає відповіді лише в текстовому вигляді. Вам потрібно попросити чат-бот перевести все в VBA код для PowerPoint. Про те, як це робити, можна подивитися у відео.

13. Автор освітніх курсів

Монетизуйте свої знання та пристрасть до освіти, створюючи цікаві освітні ресурси за допомогою ChatGPT. Незалежно від того, чи ви педагог, який надає приватні уроки, чи автор навчального контенту, ChatGPT допоможе вам розробити хороші навчальні матеріали, адже величезна база знань чат-боту може видавати інформацію та пояснення з різних тем. Розуміння освітніх концепцій ChatGPT допоможе вам розробити плани уроків, які включають навчальні цілі, навчальні стратегії та методи оцінювання. Детальніше про можливості використання чат-боту для створення інтерактивних планів уроків, навчальних відео та онлайн-курсів можна подивитися у відео.

14. Спеціаліст з інвестування

Використовуючи свою величезну базу знань, ChatGPT може аналізувати фінансові дані користувачів і надавати персоналізовані поради щодо складання бюджету, інвестування та фінансового планування. Таким чином, функціонал нейромережі можна застосовувати для інвестиційного консультування, щоб допомогти клієнтам приймати обґрунтовані рішення, які зрештою сприятимуть їхньому фінансовому благополуччю. Чат-бот надає інформацію в режимі реального часу, рекомендує відповідні інвестиційні стратегії та навіть може здійснювати операції від імені користувачів, полегшуючи роботу інвестиційним консультантам.

15. Спеціаліст з кредитування

ChatGPT може зіграти ключову роль в автоматизації процесу кредитного рейтингу клієнтів. Аналізуючи різні дані й поведінку користувачів, він може точніше оцінювати кредитоспроможність, що сприяє покращенню управління ризиками та прийняттю кращих рішень щодо погодження чи відмови у видачі кредитів.

16. Спеціаліст із захисту даних

Компанії можуть використовувати ChatGPT для посилення заходів безпеки шляхом розробки складних систем виявлення шахрайства. Завдяки розумінню природної мови ChatGPT може ідентифікувати незвичні шаблони, виявляти потенційні загрози безпеці та сповіщати користувачів або адміністраторів про вжиття відповідних заходів.

17. Консультант у туристичній фірмі

Завдяки своїй мовній експертизі та розумінню популярних напрямків, ChatGPT може допомогти вам створити детальні та захоплюючі маршрути, які відповідають уподобанням різних клієнтів. Співпрацюйте з ChatGPT, щоб надавати мандрівникам персоналізовані рекомендації, підказувати приховані «перлини» місцевості та логістичні деталі, які покращать їхні враження від подорожей. З ChatGPT ви можете заробляти гроші, допомагаючи іншим вирушити в незабутні подорожі.

18. Фітнес-тренер

ChatGPT допоможе вам розробляти персоналізовані плани фітнес-занять. Завдяки своєму розумінню принципів фізичних вправ і оздоровчих практик, ChatGPT здатен створити індивідуальні плани з фітнесу, які відповідають різним рівням фізичної підготовки та цілям клієнтів. ChatGPT стане в нагоді під час розробки розкладу тренувань, рекомендацій щодо харчування та мотиваційні поради, які допоможуть людям вести здоровий спосіб життя.

19. Рієлтор

ChatGPT може допомогти вам створити переконливі описи квартир чи будинків, які приваблюють потенційних покупців або орендарів. Завдяки своїм знанням мови та розумінню особливостей нерухомості ChatGPT створює тексти, які підкреслюють унікальні якості та переваги кожного об’єкту нерухомості. Завдяки ChatGPT ви можете заробляти гроші, допомагаючи людям знаходити будинки їхніх мрій.

20. Кухар

ChatGPT може стати вашим партнером у написанні чудових рецептів, з допомогою яких ви створюватиме авторські страви. ChatGPT розуміє поєднання смаків і може допомогти створити апетитні рецепти від закусок до десертів. ChatGPT послужить у створенні покрокових інструкцій, списків інгредієнтів і кулінарних порад, які зроблять приготування їжі приємним.

Звісно, це не повний перелік способів заробляння грошей з ChatGPT. Кожен, ознайомившись з його функціоналом, може знайти щось для себе. Крім того, вже цього літа заплановано запуск нової версії чат-бота ChatGPT-5. Очікується, що він втілить концепцію штучного загального інтелекту (AGI).  Це означає, що чат-бот буде здатний зрозуміти й виконати будь-яке завдання, яке люди зможуть придумати. Відповідно, сфер його застосувань з комерційною метою стане більше.

 

Які є способи заробити гроші за допомогою ChatGPT? Як заробити гроші за допомогою ChatGPT? Як заробити на ChatGPT? Як заробляти за допомогою ШІ і ChatGPT у 2024 році? Схеми швидкого заробітку ChatGPT. Заробіток ChatGPT.

Читайте також