Найперспективніші галузі для інвестицій за версією Freedom Broker

Найперспективніші галузі для інвестицій за версією Freedom Broker

Аналітики Freedom Broker обрали найперспективніші, на їх погляд, галузі для інвестицій на американському ринку.

Найвищу оцінку на 2025 рік отримали два сектори — технологічний та комунікації. Про це повідомляється у стратегії брокера на четвертий квартал 2024 року та наступний рік, яка є у розпорядженні редакції.

Позитивно аналітики також оцінюють перспективи наступного року таких секторів, як охорона здоров'я, фінанси, енергетика, автопром, відновлювана енергетика, нерухомість та споживчі товари (першої та вторинної потреби).

ІТ-сектор («сильне позитивне»). Очікується, що зростання ІТ-сегменту буде забезпечене широким відновленням напівпровідникового ринку, новим циклом оновлення споживчої електроніки, активною стадією монетизації ШІ та поверненням віри інвесторів у гігантів сфери ШІ. Літо 2025 року стане перевіркою на міцність тренду ШІ, в першу чергу, для софтверних компаній, які будуть зобов'язані показати результат вже більш ніж дворічних інвестицій в технологію.

Комунікації («сильне позитивне»). У 2025 році сегмент може продемонструвати зростання виручки на 6%, а темпи зростання EPS становитимуть близько 17%. Зокрема, вони розраховують на позитивну динаміку акцій компаній у сферах онлайн-реклами та стрімінгового бізнесу та зростання сегменту Gaming у міру наближення великих ігрових релізів наступного року. Найважливішими подіями для рекламного ринку буде результат позовів регуляторів щодо монополізації ринку реклами та пошукових систем до Google.

Фінансовий сектор («позитивне»). Темпи зростання EPS для сектора на 2025 рік становитимуть 12,1% при зростанні виручки на 3,9%. Рентабельність банків, за очікуваннями, зростатиме випереджаючими темпами. Темп зростання EPS очікується на рівні 6,8% у 2025 році за зростання виручки на рівні 2,2%. Зниження ставок, з одного боку, знизить прибутковість активів фінансових інститутів, з іншого — дозволить банкам перебудувати пасиви та знизити витрати на їх обслуговування та позитивно вплине на оцінку портфелів цінних паперів на балансах. Багато банків очікують зростання активності на ринках капіталу та M&A, що має підтримати інвестиційно-банківські підрозділи. Стримуючими факторами будуть уповільнення економічного розвитку та збільшення безробіття, що обмежуватиме кредитування та провокуватиме зростання прострочених боргів. Викликом для банків залишається питання регулювання та підвищення вимог до капіталу після виборів (імовірність посилення вище у разі перемоги Камали Харріс).

Охорона здоров'я («позитивне»). Очікуєтья, що сильний попит на препарати від ожиріння, що продовжить драйвувати виручку Eli Lilly та Novo Nordisk у 2025 році. Чинником тиску на компанії може стати обмеження цін на препарати — список препаратів для узгодження цін США опублікують у лютому 2025. Вище, ніж очікувалося, зростання ставок Medicare щодо лікарняного догляду наступного року стане додатковою підтримкою для зростання виручки та настроїв інвесторів у сегменті медичних послуг. Для біотехнологій головними драйверами зростання будуть пом'якшення політики ФРС та оновлення пайплайну розробок.

Автопром ("позитивне"). Очікується, що продажі нових легкових автомобілів у США продовжать зростати в 2025 році, що може нівелювати навколонульову динаміку середніх цін. У той же час очікуване помітніше зниження відсоткових ставок має позитивно вплинути на попит, оскільки можуть помітно знизитися платежі за автокредитами. За підсумками 2024  очікується, що середнє зростання виручки автовиробників (без урахування Tesla) може скласти 4,5% в річному обчисленні при зростанні EPS на 12%, і схожа динаміка може спостерігатися і в наступному році.

Відновлювана енергетика («позитивне»). У 2025 році компанії сонячної енергетики може очікувати відновне зростання виручки. Адаптація до зміни тарифів у Каліфорнії, ймовірно, вже закінчиться цього року, а зростання введення в експлуатацію нових проектів комунального масштабу продовжиться. Фінансові показники швидше сприятимуть зростанню акцій альтернативної енергетики. Фактичні дані про потужності нових установок відновлюваної енергетики у США продовжують говорити на користь того, що загальний ринок залишається зростаючим.

Нерухомість («позитивне»). У міру зниження відсоткових ставок і уповільнення економічного зростання негативний фон новин щодо комерційної нерухомості змінюватиметься на позитивний. Крім того, щодо сектора немає ризиків, пов'язаних із результатом президентських виборів. Freedom Broker рекомендує інвесторам сфокусуватися на великих публічних гравцях у тих секторах нерухомості, які мають досить низьку чутливість до економічних циклів і мають стійкий попит, зумовлений структурними змінами. Серед таких сегментів можна виділити дата-центри, охорону здоров'я, логістику та вежі стільникового зв'язку.

Енергетичний сектор («позитивне»). Найкращої динаміки 2025 року аналітики очікують від газовидобувних компаній — вони можуть показати сильні результати на тлі зростання ціни на газ та збільшення експорту ЗПГ із США. Акції нафтовидобувних компаній, навпаки, виявляться під тиском через потенційне зниження ціни нафти, зростання видобутку в країнах ОПЕК+ та уповільнення світової економіки. Купівлю нафтовидобувних, нафтосервісних та нафтопереробних компаній у 2025 році варто розглядати у другій половині весни у разі суттєвої корекції нафтових котирувань з початку року. Для інвесторів, яким важлива висока дивідендна прибутковість, має сенс купівля інфраструктурних компаній, які володіють трубопроводами та сховищами.

Споживчі товари («позитивне»). У 2024 році багато ретейлерів повідомляють про те, що їхні клієнти скорочують звичайні покупки, а дискаунтери фіксують зниження середнього чека. Інфляція впала до мінімуму за три роки, але доходи домогосподарств зростають повільніше, і споживачі змушені заощаджувати. За оцінкою Freedom Broker, у четвертому кварталі 2024 року найбільш сильно перепродані акції ретейлерів можуть виявитися лідерами зростання, тоді як в акціях, які з початку року зросли на десятки відсотків, інвестори, швидше за все, почнуть фіксувати прибуток.

Читайте також