Э
ТОП-10 найкращих житлових комплексів Києва у 2024 році

ТОП-10 найкращих житлових комплексів Києва у 2024 році

Рейтинг найкращих ЖК Києва у 2024 році. Як вибрати житловий комплекс у 2024 році? Найкращі новобудови Києва 2024. ТОП житлові комплекси у Києві.

Довоєнний період був доволі успішним для ринку житлової нерухомості Києва. Попит на житло показував стійке зростання, ціни на квадратні метри в нових ЖК Києва стабільно зростали. Однак повномасштабне вторгнення Росії в Україну перекреслило чимало планів київських забудовників та інвесторів. Наприкінці лютого 2022 року ринок житлової нерухомості завмер і станом на початок 2024 року знаходиться в зоні підвищеної турбулентності.

Середня ціна на первинному ринку нерухомості Києва за підсумками 1 півріччя 2023 року знизилася на 4% порівняно з початком року – до $1955 / кв.м.

Однак ціни на житло в Києві тримаються на відносно високому рівні через подорожчання та дефіцит будівельних матеріалів, підвищення ризиків, використання генераторів, ускладнення та подорожчання процесів будівництва. У той же час курс долара зріс з $27 до 37 грн/$, і і забудовники змушені збільшувати ціни на первинному ринку ЖК у доларовому еквіваленті, незважаючи на скорочення попиту.

Однак зменшення середньої ціни на ринку відбулося переважно за рахунок дорогих сегментів. Преміум клас ЖК Києва знизив ціну на 10% – до $4153/кв.м, бізнес-клас – на 7%, до $2377/кв.м. У бюджетних сегментах у середньому тривало невелике зростання цін: в економ-класі на 2% - до $1077/кв.м, у комфорт-класі - на 1%, до $1372/кв.м.

У бюджетних сегментах наявність попиту дозволяє зберігати та підвищувати рівень цін. Скорочення попиту в дорогих сегментах змушує забудовників не лише підвищувати ціни в міру підвищення готовності обєктів, а й навіть зменшувати цінові діапазони та давати знижки в обєктах на ранніх та середніх стадіях реалізації проектів ЖК.

Багато обєктів розпродано, на ринок виходить незначна кількість нових обєктів, і зазвичай це відбувається в рамках вже реалізованих проектів – у складі нових черг будівництва.

Для порівняння: до війни на ринку ЖК Києва було активно 192 ЖК, наприкінці 2022 року – 157 ЖК, у середині 2023 року – лише 151 ЖК.

Загалом на ринку спостерігається уповільнення темпів будівництва: заявлені терміни введення в експлуатацію переносяться на півроку, а по деяких обєктах – і на більший термін.

Попит на первинному ринку нерухомості Києва в основному залишається відкладеним через ризики ракетних обстрілів, затягування термінів будівництва, скорочення доходів у багатьох потенційних покупців. Люди, які раніше вкладали гроші у будівництво на ранніх етапах, чекають, коли закінчиться війна.

Якщо війна в Україні затягнеться на 2024-2025 рр., тоді на ринок нерухомості Киева чекає затяжна криза, глибокий застій і, можливо, зникнення невеликих забудовників. У той же час найкращі ЖК Києва від надійних забудовників все ще будуть у попиті в інвесторів.

InVenture склала список найкращих житлових комплексів Києва у 2024 році.

InVenture склала список найкращих житлових комплексів Києва у 2024 році.


ЖК «Central Hills»

ТОП-10 лучших жилых комплексов Киева в 2022 году

Сайт: https://central-hills.kyiv.ua/

Забудовник: LEV Development

Кількість будинків: 5

Клас ЖК: бізнес

Поверховість: 26

Дата завершення будівництва: 1 кв. 2025 р., 2 будинки будуються, 4 будинки в проекті

Розташування: ЖК знаходиться в Голосіївському районі, на схилі біля Голосіївського парку з чудовим краєвидом на Дніпро.

Транспортна доступність: 10 хв. у центр міста, 5 хв. до метро Деміївська, 20 хв. в аеропорт Жуляни.

Вартість квадратного метра: від $1 110 — $2 000

Цей ЖК – це шедевр сучасної архітектури. При проектуванні залучено професійних архітекторів, дизайнерів і навіть скульпторів. Колаборація забудовника та художників внесла новий погляд у процес організації простору та їх візуальну естетику.

Інфраструктура включає закриті двори без машин, зручний консьєрж-сервіс, підземні та наземні багаторівневі паркінги, дитячий садок, школу, ТРЦ, фітнес-центр, тенісний корт, футбольне поле, ландшафтний парк на території та багато іншого для комфортного життя. Також ЖК пропонує представницькі поверхи найвищого рівня.


ЖК «Greenville Park»

ТОП-10 лучших жилых комплексов Киева в 2022 году

Сайт: https://greenville-park.com.ua

Забудовник: група компаній Greenvile та фірма НЕСТ

Кількість будинків: 2

Клас ЖК: бізнес

Поверховість: 25-26

Дата завершення будівництва: перша будівля була введена в експлуатацію 2 кв. 2021 року будівництво другого будинку планується завершити в 1 кв. 2025 року.

Розташування: ЖК розташований у Шевченківському районі.

Транспортна доступність: за 15 хвилин ходьби від комплексу знаходиться станція метро «Лукянівська». Автомобілем до Поштової площі можна доїхати за 10 хвилин.

Вартість квадратного метра: від $1 600 — 2 560

Будівництво ЖК Greenville Park здійснюють фірма НЕСТ (Нерухомість столиці) та група компаній Greenvile, яка вважається одним із найуспішніших девелоперів Львова. Комплекс складається з двох «будинків-книжок», обєднаних спільним стилобатом. Двір новобудови буде облагороджений та закритий від сторонніх (скористатися прибудинковими територіями також можуть мешканці сусіднього ЖК «Покровський Посад»). Також на дахах будинків буде облаштовано додаткові лаунж-зони та майданчики для барбекю.

На першому поверсі Greenville Park розміщується необхідна для життя інфраструктура (супермаркет, кафе, тренажерний зал, ігрові кімнати для дітей). Крім того, у ЖК облаштовані окремі бізнес-зони та коворкінг-кімнати. При зведенні комплексу використовуються монолітно-каркасна технологія та сучасні матеріали. У будинку встановлено автономну котельню німецького виробництва та італійські насосні станції.


ЖК «Метрополіс»

ТОП-10 лучших жилых комплексов Киева в 2022 году

Сайт: https://dim-bud.ua/ru/projects/metropolis

Забудовник: група компаній DIM

Кількість будинків: 4

Клас ЖК: комфорт

Поверховість: 10-34

Дата завершення будівництва: Перші два будинки введено в експлуатацію у 2 кв. 2021 року будівництво третього будинку планували завершити наприкінці 2023 року, а четверту новобудову обіцяють здати у 4 кв. 2025 рік.

Розташування: ЖК знаходиться в Голосіївському районі

Транспортна доступність: за 10 хвилин від комплексу можна дійти до станцій метро Іподром або Теремки.

Вартість квадратного метра: від $1 370 — 2 890

ЖК Метрополіс будується за концепцією «місто в місті», згідно з якою в мікрорайоні зосереджено всю необхідну для комфортного життя інфраструктуру. На території кварталу планується розмістити не лише магазини, ресторани та салони, а й навіть кінотеатр та фонтан. Також у будинках передбачені стильні та сучасні лобі, працює консьєрж-сервіс.

Головна перевага «Метрополісу» – зручне розташування. За 10 хвилин ходьби від ЖК знаходиться Голосіївський парк, а лише за дві – ВДНГ. За покупками мешканці комплексу зможуть ходити до ТРЦ «Магеллан».


ЖК «Respublika»

ТОП-10 лучших жилых комплексов Киева в 2022 году

Сайт: https://respublika.kiev.ua

Забудовник: KAN Development

Кількість будинків: 16

Клас ЖК: комфорт

Поверховість: 6-10, 14, 17

Дата завершення будівництва: 10 будинків збудовано, введені в експлуатацію; 4 будинки будуються; 2 будинки в проєкті

Розташування: комплекс Respublika розташований у Голосіївському районі, на території житлового масиву Теремки – 3.

Транспортна доступність: комплекс знаходиться за 11 хвилин ходьби від станції метро «Теремки». Поблизу розташований виїзд на Кільцеву дорогу та проспект Академіка Глушкова.

Вартість квадратного метра: від $1 880 — 2 700

Проект мікрорайону «Respublika» є одним із найбільших не лише в Україні, а й у Східній Європі. Фактично йдеться про будівництво міні-містечка. Девелопер обіцяє побудувати на території мікрорайону школу, дитячий садок, медичний центр та низку інших обєктів соціальної інфраструктури. У центрі кварталу знаходиться «Publik Сentre» – упорядкований громадський простір та зона відпочинку. За американським зразком у ЖК організовано «Академію спорту».

Великим плюсом для мешканців комплексу є наявність поблизу відкритого ТРЦ «Respublika Park», площа якого становить 300 000 квадратних метрів. Цей торгово-розважальний центр вважається одним з найбільш інноваційних і великих у Східній Європі.


ЖК «Новий Автограф»

ТОП-10 лучших жилых комплексов Киева в 2022 году

Сайт: https://dim-bud.ua/projects/new-avtograf

Забудовник: група компаній DIM

Кількість будинків: 2

Клас ЖК: комфорт

Поверховість: 18, 22, 26

Дата завершення будівництва: побудовано

Розташування: ЖК розташований у Дніпровському районі.

Транспортна доступність: комплекс знаходиться за 20 хвилин ходьби від станції метро «Дарниця».

Вартість квадратного метра: від $1 300 — 1 400

Між двома будинками комплексу «Новий Афтограф» буде розміщено закритий внутрішній двір. Поблизу ЖК знаходиться парк «Перемога», де можна зайнятися спортом, провести час із сімєю або просто погуляти на самоті. Поруч із комплексом знаходяться дитяча та доросла лікарні, кілька дитячих садків, шкіл та великих супермаркетів. Як і в ЖК «Метрополіс», у «Новому Афтографі» передбачено облаштування лобі та наявність консьєрж-сервісу.

Стіни будинків збудовані з натуральної керамічної цегли, а комбіновані фасади виконані з клінкерної плитки та декоративної штукатурки. У квартирах встановлюються індивідуальні електричні котли та електробойлери, завдяки чому мешканці ЖК не залежатимуть від централізованого опалення та гарячого водопостачання.


ЖК «Creator City»

ТОП-10 лучших жилых комплексов Киева в 2022 году

Сайт: https://creatorcity.com.ua

Забудовник: Креатор Буд

Кількість будинків: 8

Клас ЖК: бізнес

Поверховість: 16, 24

Дата завершення будівництва: 1 будинок збудовано, введено в експлуатацію; 2 будинки будуються; 5 будинків в проєкті

Локація: ЖК розташований у Шевченківському районі.

Транспортна доступність: комплекс знаходиться за 15 хвилин ходьби від станції метро Лукянівська. Дорога автомобілем до центру Києва займе 10 хвилин.

Вартість квадратного метра: від $1 660 — 2 290

ЖК "Creator City" будується за концепцією "місто в місті", вся потрібна для життя інфраструктура буде розміщена на території самого ЖК. При чому йдеться не лише про стандартні магазини, салони краси та заклади громадського харчування. У мікрорайоні функціонуватиме повноцінний приватний медичний центр, передбачено відкриття власного спорткомплексу з басейном. Фішкою Creator City стане власний парк площею 2 га. Поруч із ЖК також розташована велика кількість зелених зон, навчальних закладів, торгових центрів.

Стіни будинків зводяться з червоної цеглини, а фасади облицьовуються керамогранітом, завдяки чому в квартирах взимку тепло, а влітку – прохолодно. Опалення та подача гарячою водою забезпечуватимуться власною котельнею. У дизайні будинків використовується панорамне скління, що забезпечує гарний вигляд із вікон та максимальний доступ природного освітлення у квартиру.


ЖК «SAGA City Space»

ТОП-10 лучших жилых комплексов Киева в 2022 году

Сайт: https://saga-city.space

Забудовник: SAGA Development

Кількість будинків: 1

Клас ЖК: бізнес

Поверховість: 3, 7

Дата завершення будівництва: 1 кв. 2024

Локація: ЖК SAGA City Space розташований у Подільському районі.

Транспортна доступність: за 6 хвилин ходьби від ЖК знаходиться станція метро Поштова площа.

Вартість квадратного метра: $3 200 — 3 540

Будинок Saga City Space розділений на дві секції – семиповерхову житлову та триповерхову ділову. Обєкт зводиться у самому серці Києва, на Подолі. У кроковій доступності від комплексу є всі необхідні життя обєкти інфраструктури. Фасад ділового центру «Saga City Space» виходить на вулицю Сагайдачного і добре вписується в навколишню історичну забудову, а житлова секція розміщена в глибині ділянки, щоб не порушувати архітектурний ансамбль, що склався в районі.

У комплексі SAGA City Space налічується лише 21 квартира. В апартаментах, розміщених на останніх поверхах, є тераси з видом на історичну частину Києва. Існує можливість придбати квартиру з уже виконаним ремонтом та вбудованою технікою. Покупець може вибрати один із 4 дизайн-проектів, запропонованих забудовником.


ЖК «Файна Таун»

ТОП-10 лучших жилых комплексов Киева в 2022 году

Сайт: https://faynatown.com.ua

Забудовник: КАН Девелопмент

Кількість будинків: 57

Клас ЖК: комфорт

Поверховість: від 5 до 16

Дата завершення будівництва: 18 будинків збудовано, введені в експлуатацію; 2 будинки підготовчі роботи; 5 будинків будуються; 29 будинків в проєкті

Локація: ЖК розташований у Шевченківському районі.

Транспортна доступність: поряд з комплексом знаходяться станції метро «Нивки», «Святошин» та «Берестейська».

Вартість квадратного метра: від $2 060 — 2 360

ЖК «Файна Таун» є одним із наймасштабніших проектів в Україні. Девелопер збирається звести в мікрорайоні торговий комплекс, супермаркет, два дитячі садки, фітнес-центр, три басейни, початкову та музичну школи, масштабну спортивну базу, а також велику кількість дитячих майданчиків для дітей різного віку.

При будівництві житлових будинків використовується монолітно-каркасна технологія, яка дозволяє реалізовувати різні планувальні рішення. Стіни зводяться з газобетонних блоків та додатково утеплюються мінеральною ватою.


ЖК «Новопечерські Липки»

ТОП-10 лучших жилых комплексов Киева в 2022 году

Сайт: https://novolipki.com

Забудовник: City One Development

Кількість будинків: 31

Клас ЖК: бізнес

Поверховість: від 6 до 30

Дата завершення будівництва: 26 будинків збудовано, 22/26 введено в експлуатацію; 3 будинки будуються; 2 будинки в проєкті

Локація: ЖК Новопечерські Липки розташований у Печерському районі.

Транспортна доступність: за 15 хвилин ходьби від комплексу знаходиться станція метро «Дружби народів». На те, щоб доїхати до Хрещатика машиною, піде близько 10 хвилин.

Вартість квадратного метра: від $2 650 — 3 500

ЖК «Новопечерські Липки» розташований у найпрестижнішому районі столиці – Печерському. Третина території комплексу відведена під зелені насадження, також поряд із кварталом знаходиться Ботанічний сад імені Гришка. Сам мікрорайон будується за принципом «місто в місті» і є єдиним архітектурним ансамблем. Ознайомитись з усіма обєктами інфраструктури, розташованими на території Новопечерських Липок, можна безпосередньо на сайті кварталу. На території ЖК здійснюється цілодобове патрулювання, що дозволяє його мешканцям відчувати себе у безпеці.


ЖК «UNIT.Home»

ТОП-10 лучших жилых комплексов Киева в 2022 году

Сайт: https://home.unit.city

Забудовник: UDP та КАН Development

Кількість будинків: 9

Клас ЖК: бізнес

Поверховість: 5-9, 16, 20, 24-25

Дата завершення будівництва: 2 будинки збудовано, 1/2 введено в експлуатацію; 1 будинок будується; 6 будинків в проєкті

Локація: ЖК розташований у Шевченківському районі.

Транспортна доступність: за 17 хвилин ходьби від комплексу знаходиться станція метро «Дорогожичі».

Вартість квадратного метра: від $2 000 — 4 650

Проект «UNIT.Home» є складовою UNIT.Сity – першого в Україні інноваційного парку. Комплекс буде побудований за принципом «місто в місті» та оснащений всією необхідною для комфортного життя інфраструктурою. Для забезпечення функціонування житлового комплексу планується використати найбільш передові IT-рішення. Так, житлові будинки будуть обладнані автоматичними системами управління інженерними системами будинку, а в квартирах планується впровадити систему Smart home.

У комплекс планується провести захищений від кібератак інтернет, а патрулювання території кварталу здійснюватиметься за допомогою дрону. Інноваційну школу, яку відкриють у ЖК, буде підключено до інформаційних систем «UNIT.Home», завдяки чому батьки зможуть у режимі онлайн відстежувати успішність дитини та дізнаватися про її пересування територією мікрорайону. Також сучасні технології будуть використовуватись у роботі інших інфраструктурних обєктів, розміщених на території кварталу.


ЖК «BOSTON Creative House»

ТОП-10 лучших жилых комплексов Киева в 2022 году

Сайт: https://boston-house.kiev.ua

Забудовник: Saga Development

Кількість будинків: 2

Клас ЖК: комфорт

Поверховість: 22

Дата завершення будівництва: 4 кв. 2025

Локація: ЖК розташований в Оболонському районі.

Транспортна доступність: за 10 хвилин ходьби від комплексу знаходиться станція метро «Почайна».

Вартість квадратного метра: від $1 150 — 1 430

Архітектори ЖК «BOSTON Creative House» надихалися атмосферою міста Бостона та використовували технологію бостонської атмосфери для створення концепції проекту. На прибудинковій території ЖК буде розбитий дворик із ландшафтним дизайном. Перші 5 поверхів комплексу будуть віддані під комерційні площі, де будуть розміщені офіси, коворкінги, салони краси, ресторани, творчі студії. У пішій доступності від ЖК розташована вся необхідна для комфортного життя інфраструктура.

Монолітно-каркасна технологія, що використовується при будівництві обєкта, дозволяє власникам квартир реалізовувати власні дизайн-проекти. Також мешканці комплексу отримають доступ до програми Atmosfera, що дозволяє за допомогою смартфона здійснювати процес керування житлом.

 

ЖК «Rybalsky»

ТОП-10 найкращих житлових комплексів Києва у 2023 році

Сайт: https://rybalsky.com.ua

Забудовник: Perfect Group Saga Development та Riverside Development

Кількість будинків: 9 (1 квартал ЖК)

Клас ЖК: бізнес

Поверховість: 9-10 та 24

Дата завершення будівництва: 3 будинки збудовано, введені в експлуатацію; 1 будинок підготовчі роботи; 3 будинки будуються; 2 будинки в проєкті

Локація: ЖК розташований у Подільському районі.

Транспортна доступність: ЖК RYBALSKY розташований за 10–15 хвилин на авто від станцій метро Поштова площа та Контрактова площа. Приблизно за той самий час можна дістатися до Хрещатика.

Вартість квадратного метра: від $1 880 — 3 300

ЖК «Rybalsky» це проект реновації промислової зони на Рибальському півострові, що логічно продовжує забудову старого Подолу невисокими кварталами та розвиненою мережею вулиць.

У районі можна не лише комфортно жити, тут приємно відпочивати, зустрічатися з друзями, займатися спортом, гуляти бульваром, набережною Дніпра та вздовж каналу. Забудовник забезпечить оптимальні умови для дітей та ретельно продумуємо можливості навчання, ігор та активного дозвілля. Новий район гармонійно поєднує високий рівень естетики, функціональності, ергономіки та екологічності.

У ЖК заплановано обладнані паркінги. Вони дозволять звільнити простір житлового району машин.

Комплекс будується за монолітно-каркасною технологією, стіни – цегляна кладка, утеплювач – мінеральна вата. В обробці фасаду використовують клінкерну плитку, стійку до зношування. У будинках передбачені відкриті лоджії та великі віконні отвори, тож у квартирах буде багато денного світла.

На території ЖК планують збудувати освітній центр RYBALSKY Family Port. Для мешканців комплексу обладнають водний канал та набережну протяжністю 330 м. На перших поверхах кожного будинку-кварталу знаходяться комерційні приміщення, в них розмістяться ресторани, салони, магазини та аптеки. Ще на території комплексу будуть фітнес-клуби, поліклініки та відділення банків.

Для того, щоб зробити проживання ще комфортнішим, у комплексі створена керуюча компанія Atmosfera. Вона супроводжує покупців на всіх етапах від оформлення документів на квартиру до вирішення побутових проблем.

ЖК SKY AVENUE

ТОП-10 найкращих житлових комплексів Києва у 2024 році

Сайт: https://jk-skyavenue.com.ua

Забудовник: Інтергал-Буд

Кількість будинків: 6

Клас ЖК: комфорт

Поверховість: 16

Дата завершення будівництва: 1 будинок збудований, введений в експлуатацію; 1 будинок будується (2 кв. 2025); 4 будинки в проекті

Локація: ЖК розташований у Соломянському районі.

Транспортна доступність: ЖК SKY AVENUE розташований поряд із Державним Музеєм Авіації ім. О. Антонова, 13 хв на авто від м. Шулявська

Вартість квадратного метра: від $990 - 1 890

SKY AVENUE - житловий комплекс класу комфорт +, розташований за кілька хвилин від Севастопольської площі на вулиці Народного Ополчення, 3. У проекті буде зведено шість будинків з комерційними приміщеннями на перших поверхах.

Будинки розташовані таким чином, щоб створити затишні внутрішні подвіря з дитячими та спортивними майданчиками, зонами відпочинку.

Проектом також передбачено будівництво власного дитсадка, торгового центру, сучасного спорткомплексу з басейном.

Головною фішкою комплексу є концепція «Двір без автомобілів».

ЖК "Taryan Towers"

ТОП-10 найкращих житлових комплексів Києва у 2023 році

Сайт: https://taryantowers.com

Забудовник: Taryan Group

Кількість будинків: 3

Клас ЖК: преміум

Поверховість: 31.

Дата завершення будівництва: 2 будинки збудовано та введено в експлуатацію, 1 будинок на стадії будівництва

Локація: ЖК розташований у Печерському районі.

Транспортна доступність: за 12 хвилин ходьби від комплексу знаходиться станція метро «Дружби Народів».

Вартість квадратного метра: від $3 600 — 5 980

Taryan Towers можна вважати визначною памяткою Києва завдяки футуристичній архітектурі та внутрішній інфраструктурі. Три вежі знизу обєднані загальним 4-х поверховим стилобат, а зверху - скляними 2-х поверховими мостами. Нижня крита частина мостів огинатиме всі три вежі пішохідною зоною з прогулянковими та біговими доріжками довжиною 370 метрів. Також частина секцій підлоги мосту буде скляною, тому прогулянка для мешканців такими секціями напевно захоплюватиме дух.

Taryan Towers — це не башти близнюки: кожна будівля матиме свою концепцію. У першій вежі буде відкрито панорамний ресторан з видами столиці, на даху другої вежі — парк просто неба зі штучним озером і зимовим садом, а на даху третьої вежі буде кінотеатр, планетарій і музей майбутнього.

Концепція інфраструктури Taryan Towers передбачає комфорт та автономність для мешканців: у нижній стилобатній частині буде облаштовано торговий центр із магазинами, супермаркетом, сервісами, бутіками, ресторанами та кафе. Поруч з Taryan Towers розташовані супермаркети "Сільпо", великий Novus, "Велика Кишеня", "Фуршет". На вулиці вул. Іоанна Павла також, неподалік Taryan Towers, відкриті ресторани, кафе та магазини.

Батьки дитини дошкільного віку зможуть довірити свого малюка до центру дитячого розвитку на території комплексу. Також поблизу розташовані кілька дитячих садків Печерського району.

Висновок

Сьогодні квартира у новобудові Києва є відносно безпечним, але не надто прибутковим активом. Наприклад, вкладення в комерційну нерухомість або діючий бізнес окупляться набагато швидше за інвестиції у житлову нерухомість. Тому, якщо ви хочете вкласти гроші з метою отримання доходу, слід використовувати інші інвестиційні інструменти.

 

Найкращі житлові комплекси Києва у 2024 році: ЖК України, ТОП ЖК Київа, Нові ЖК Києва, ЖК Київ 2024, житловий комплекс Київ, Житлові комплекси поряд, житлові комплекси Київ правий берег, житлові комплекси Київ лівий берег. РК Києва список. ЖК Києва рейтинг 2024. Найкращі новобудови Києва 2024. Новобудови Київ 2024. Новобудови Києва ціни 2024. Рейтинг кращих новобудов Києва. Квартири в новобудовах ціни 2024 року. ТОП-10 ЖК Києва. Рейтинг новобудов в Україні Огляд житлових комплексів Києва. Найкращі жк Києва комфорт-класу. Топ бюджетних ЖК Києва. Елітні ЖК Києва. Найдорожчі ЖК Києва 2024. ЖК Києва із закритою територією. ЖК Києва список.

Читайте також