Як українцям робити швидкі перекази у гривні без зайвих комісій? Все про P2P-платежі на Qmall

Як українцям робити швидкі перекази у гривні без зайвих комісій? Все про P2P-платежі на Qmall

Останнім часом українці відчули на собі проблему із здійсненням фінансових платежів та транзакцій, але є спосіб робити швидкі перекази у гривні без зайвих комісій завдяки P2P-платежам на Qmall

Останнім часом українці відчули на собі проблему із здійсненням фінансових платежів та транзакцій: затримки міжнародних переказів, періодичні технічні проблеми банків, сплата комісій посередникам та великі комісії за умовами різних карток. А користувачі криптовалютних платформ дедалі частіше спостерігають труднощі з крипто-фіатними транзакціями. Ця проблема особливо стала загострюватись на початку 2023 року, коли виводи коштів з гаманця на банківську картку були обмежені на багатьох криптовалютних біржах. 

Обмеження від НБУ: складнощі при обміні крипти на гривню

Блокування переказів з боку банківських установ, відключення функції виводу коштів на картку, підвищені комісії за транзакції з фіатом — це не повний перелік тих труднощів, з якими почали стикатися користувачі з України. 

В більшості це пов’язано із набуттям чинності нових норм Національного Банку з протидії відмиванню коштів. Через це фінансові установи почали виконувати більш жорсткий моніторинг всіх карткових операцій. А всі підозрілі перекази, в тому числі зі сфери гемблінгу й криптовалют, в більшості випадків почали блокуватися. 

Саме тому українські та міжнародні криптоплатформи тимчасово обмежили вивід гривні на банківські картки. 

І тут постає питання: а як тепер користувачам обмінювати криптовалюту на гривню з виводом на банківські картки? І чи не стануть такі обмеження пасткою для власників USDT, BTC, ETH чи інших монет? 

Як не порушувати обмеження і виводити гривню на картки?

Розв'язання цієї проблеми є — це P2P (peer-to-peer) перекази коштів на криптовалютних платформах.

P2P-торгівля  це пряма купівля і продаж криптовалюти користувачами без участі третьої сторони (тобто без залучення самої біржі). Обмін відбувається напряму від фізичної особи до фізичної особи, без посередників та переплат, а також не порушує вимоги НБУ. Біржа надає лише інтерфейс і відповідний функціонал для здійснення таких угод, додатково надаючи гарантію прозорості обміну. 

Згідно з відкритими джерелами, за останні півроку попит на P2P-послуги серед користувачів з України виріс більше ніж на 120%. 

І одним із лідерів по наданню такої послуги є українська криптовалютна біржа Qmall. Вона вже запустила P2P-сервіс, і тепер кожний користувач може за лічені хвилини обміняти криптовалюту (USDT, ETH, BTC, QMALL) на гривню з виводом на банківську картку. 

Ось ключові переваги такого сервісу:

  • Простота інтерфейсу (впораються навіть користувачі без досвіду торгівлі криптовалютою);
  • Швидкість виконання запитів (в середньому, процес займає менше 15 хвилин);
  • Низька комісія за транзакції (до 0,05% від суми угоди для тих, хто створив оголошення обміну).

У підтвердження до цього вже існує багато реальних історій. Наприклад, один із випадків із нашим користувачем, коли P2P платежі допомогли уникнути фінансових та робочих складнощів.

Попит на P2P-послуги активно зростає

Віталій, разом із своєю невеликою командою із Києва, займається наданням діджитал послуг на міжнародному ринку, за що отримує оплату за виконану роботу в USDT, на свій гаманець у криптобіржі Qmall. Щомісячний обіг команди складає близько 10,000 USDT. Саме з цих коштів Віталій сплачує податки до бюджету країни та виплачує заробітну плату колегам. Зазвичай, отриману криптовалюту він обмінював у гривню на біржі, а фіат виводив на картки ПриватБанку та Монобанку. 

Але після введення нових обмежень подібні транзакції здійснити неможливо, навіть якщо розділити їх на невеликі суми. Тому запуск P2P-сервісу на Qmall став справжнім спасінням для команди Віталія. 

Він поділився простим гайдом з швидкого обміну криптовалюти у гривню та виводу її на банківську картку із будь-якою сумою:

“Тут нічого особливо важкого немає. Варто лише перейти на сторінку P2P Qmall та послідовно обрати яку операцію Ви хочете виконати. Власне мій чек-лист виглядає так:

  • Потрібно мати верифікований акаунт на біржі Qmall з поповненим рахунком у USDT, ETH, BTC або QMALL.
  • Далі треба перейти у розділ P2P у меню “Торгівля”.
  • На сторінці P2P треба вказати параметри бажаного обміну (яку валюту продаєте, яку валюту отримуєте, суму операції та карту якого банку використовуєте).
  • Вибрати із списку пропозицію іншого користувача, яка відповідає вашим критеріям.
  • Після переходу на сторінку здійснення обміну треба дочекатись отримання коштів на реквізити, вказані у заявці та здійснити переказ крипти на гаманець продавця гривні).” 

Вся процедура займає декілька хвилин, але час може залежати від строку підтвердження оплати іншим користувачем. Тому при виборі релевантного оголошення (заявки) для обміну відображений орієнтовний час очікування.

Віталій зміг за пару транзакцій швидко обміняти 10,000 USDT на гривню та отримати її на картку фізичної особи. Подібні транзакції не обмежуються банками.

Біржа у цьому випадку є гарантом прозорості обміну і дозволяє оскаржити обмін. Біля кожного оголошення вказаний рейтинг та загальна кількість операцій. Тому користувачі можуть бути спокійними за свої активи під час такого обміну. До того ж створити оголошення на обмін можна і самому, якщо потреба у такій послузі є регулярною.  

Коротко про головне

Майже всі криптокористувачі помітили труднощі у виводі фіатних коштів із криптобірж в останні місяці. У такій ситуації відмінним рішенням може стати P2P-торгівля, яка дозволяє обмінювати цифрові активи без участі третьої сторони та не порушувати обмеження банків. Українська криптовалютна біржа Qmall є одним із лідерів на ринку, яка запустила P2P-сервіс, що є швидким, простим у використанні та має низьку комісію за транзакції. 

За останні півроку попит на P2P-послуги серед користувачів з України значно зріс і такий сервіс може бути надійним рішенням для виконання крипто-фіатних транзакцій у будь-якому обсязі. Використання P2P сервісу інтуїтивно зрозуміле і для цього не потрібно спеціальних навичок - достатньо лише бути уважним та обрати потрібне оголошення.

Читайте також

Биржа QMALL получает лицензию в ЕС, добавляет пары с евро и готовится к открытию масштабного лаунчпада во Франции

Биржа QMALL получает лицензию в ЕС, добавляет пары с евро и готовится к открытию масштабного лаунчпада во Франции

04.05.22
7815
Британська група грошових переказів CAB Payments залучила до £335 млн під час IPO у Лондоні

Британська група грошових переказів CAB Payments залучила до £335 млн під час IPO у Лондоні

06.07.23
453
Mastercard придбає частку у фінтех-підрозділі африканської MTN вартістю $5,2 млрд

Mastercard придбає частку у фінтех-підрозділі африканської MTN вартістю $5,2 млрд

14.08.23
519