Агротрейдер світового масштабу Viterra купує елеватор у Вінницькій області

Агротрейдер світового масштабу Viterra купує елеватор у Вінницькій області

Компанія Viterra отримала схвалення АМКУ на покупку елеватора ТОВ "Пеньківський ЗПК" у Вінницькій області

Прес-служба Антимонопольного комітету повідомила про надання дозволу компанії Renaisco B.V. (Нідерланди) на придбання понад 50% частки у статутному капіталі елеватора ТОВ "Пеньківський ЗПК" у Вінницькій області.

ТОВ "Пеньківський ЗПК" зареєстровано у листопаді 2020 року як фінансова компанія "Проксіма". У 2021 році її власником значився одеський бізнесмен Олександр Кіфак, який наприкінці 2023 року перереєстрував фірму в селі Пеньківка Вінницької області. Розмір статутного капіталу юрособи становить 163,96 млн грн. Основний вид діяльності – оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням та кормами для тварин.

Viterra (раніше – Glencore Agriculture) – один із світових лідерів ринку закупівель та постачання сільськогосподарської продукції. Група Viterra є в Україні з 1996 року, представлена компанією Вайтерра Україна. Безпосереднім власником української юрособи є Renaisco B.V., який володіє 100% акцій компанії. Вайтерра спеціалізується на експорті української сільськогосподарської продукції, а саме: пшениці, ячменю, кукурудзи, ріпаку, олії.

Читайте також