Андрій Веревський має намір провести делістинг Kernel на Варшавській біржі

Андрій Веревський має намір провести делістинг Kernel на Варшавській біржі

Основний акціонер вважає, що будучи приватною компанією, у агрохолдингу з'явиться більше стратегічних можливостей

Компанія Namsen Limited, що належить голові ради директорів агрохолдингу «Кернел» Андрію Веревському, надіслала листа раді директорів «Кернел» про намір виключити компанію з лістингу і подати тендерну пропозицію, щоб запросити інших акціонерів продати акції компанії, що належать їм, «з метою можливого виключення з листингу. .

Namsen очікує від ради директорів ухвалення відповідних рішень.

Холдингова компанія Кернел Kernel Holding SA (Люксембург) вийшла на Варшавську фондову біржу в листопаді 2007 року. Капіталізація компанії зараз становить близько 1,7 млрд злотих або $388 млн.

Серед основних причин проведення делістингу Андрій Веревський називає відсутність вигоди від статусу публічної компанії, погана ліквідність торгів акціями «Кернел» на Варшавській фондовій біржі, мала кількість польських акціонерів компанії, істотна недооцінка вартості компанії інвесторами на біржі.

Андрію Веревському належить 39,3% у Кернел через Namsen Ltd.

«Кернел», який до війни займав перше місце у світі з виробництва соняшникової олії у 2022 фінансовому році, отримав $41 млн чистого збитку проти $506 млн чистого прибутку в попередньому фінансовому році.

Читайте також