Аскет Шиппінг будує першу чергу зерносховища біля Ізмаїльського порту за $500 тис

Аскет Шиппінг будує першу чергу зерносховища біля Ізмаїльського порту за $500 тис

Потужність першої черги зерносховища становитиме 5 тис. тонн

CEO ТОВ "Аскет Шиппінг" Микола Гапєєв розповів, що компанія цього року розпочинає будівництво зерносховища біля Ізмаїльського морського торговельного порту. Інвестиції у першу чергу зерносховища потужністю 5 тис. тонн становитимуть $0,5 млн.

За словами Миколи Гапєєва, порти Дунаю не були розраховані на потік відвантаження зерна, що виник через війну. Це спричинило постійні черги, і в березні навіть сталося значне накопичення вагонів. Портова інфраструктура гостро потребує складських потужностей. З цієї причини "Аскет Шиппінг" придбала земельну ділянку в Ізмаїльському районі та розпочинає будівництво складів.

Ділянку під зерносховище компанія придбала за 15 км від порту. Площа ділянки дозволяють розмістити на ньому складські потужності до 20 тис. Тонн. Проєкт першої черги – складу із підлоговою системою зберігання потужністю 5 тис. тонн – вже на стадії розробки робочої документації.

Першу чергу зерносховища планують запустити до середини літа.

Наступні черги комплексу, швидше за все, представлятимуть вертикальні системи зберігання. Старт роботи над ними залежатиме від швидкості реалізації першої черги та ефективності показників.

Читайте також