AWS надасть українським стартапам $820 тис. на використання хмарних технологій

AWS надасть українським стартапам $820 тис. на використання хмарних технологій

Amazon Web Services хоче допомогти нашій технологічній індустрії пережити наслідки повномасштабної війни та стати більш помітними для міжнародних венчурних інвестицій

Ініціатива організована Flyer One Ventures, міжнародним венчурним фондом з офісами у Києві, Лондоні та Варшаві, якій допоміг AWS вибрати стартапи, а також виділити 20 з них, які отримають більшу винагороду.

Передбачається, що 52 українські стартапи отримають $820 тис. у кредит на використання своїх хмарних технологій. Також вони зможуть поспілкуватися віч-на-віч із менторами з AWS.

Як повідомили у Flyer One Ventures, головними критеріями відбору стартапів є: компанія отримує більшу частину виручки за межами Східної Європи і вся команда перебуває у безпеці в Україні чи за її межами. Портфельні стартапи Flyer One Ventures не брали участь у відборі, щоб уникнути конфлікту інтересів.

Зазначається, що обрані фондом компанії, серед яких Fuelfinance, Noty.ai, Party.space, JayJay та інші отримають $25 тис.; решта 32 – по $10 тис.

Серед учасників ініціативи – компанії, які розробляють програмне забезпечення (25%), EdTech стартапи (15%), розробники мобільних додатків та фінтех стартапи (по 10%). Половина їх на стадії Seed, 45% – Pre-Seed, 5% – Series A.

Читайте також