Бельгія створить фонд підтримки України на €1,7 млрд, зібраних від оподаткування заморожених російських активів

Бельгія створить фонд підтримки України на €1,7 млрд, зібраних від оподаткування заморожених російських активів

Цей фонд буде використано для придбання військової техніки, гуманітарної підтримки, макрофінансової допомоги, функціонування такого механізму, як Європейський фонд миру

Прем'єр-міністр Королівства Бельгія Олександр Де Кроо анонсував створення спеціального фонду для підтримки України у розмірі €1,7 млрд за рахунок оподаткування заморожених російських активів на території країни.

Олександр Де Кроо зазначив, що Бельгія продовжить підтримувати Україну за трьома напрямками, перші два – це військова підтримка та економічні санкції, а третім стане створення спеціального фонду для України на €1,7 млрд.

Прем'єр-міністр розповів: «Джерелом для цього фонду будуть мільярди російських активів, заморожені тут у Бельгії. У нас у Бельгії є оподаткування на доходи із цих заморожених активів. Минулого року нам стало очевидним, що податки з доходів на ці активи мають бути на 100% спрямовані на допомогу українському народу».

Володимир Зеленський, у свою чергу, відповів: «Важливо, що Бельгія стала першою країною, яка започаткувала таку практику використання заморожених російських активів на підтримку захисту від російського терору. Кошти будуть спрямовані на підтримку безпеки, проєкти швидкого відновлення», – сказав він.

Він додав, що перші гроші в обсязі €1,7 млрд використовуватимуться вже наступного року.

Читайте також