Білий дім підтримує конфіскацію заморожених російських активів на $300 млрд

Білий дім підтримує конфіскацію заморожених російських активів на $300 млрд

Адміністрація президента Джо Байдена підтримує закон, який дозволить конфіскувати заморожені російські активи, аби допомогти поновленню України

Адміністрація Джо Байдена вітає законопроект, який дозволить їй конфіскувати кошти, йдеться в записці Ради національної безпеки сенатському комітету з міжнародних відносин.

"Законопроект надасть повноваження, необхідні виконавчій владі для конфіскації російських суверенних активів на користь України", - йдеться у меморандумі РНБ, одному з трьох подібних повідомлень, переглянутих Bloomberg News.

Підтримка Байденом цього кроку виникла після того, як республіканці в Конгресі заблокували фінансування України на суму понад $60 млрд, частково через побоювання, що Вашингтон зазнає надто великого фінансового навантаження, оскільки контрнаступ Києва застопорився.

Білий дім намагається збалансувати це з конкуруючими побоюваннями, що цей крок може зіпсувати репутацію фінансової системи США та спровокувати втечу від долара. Адміністрація також хоче погодити цей крок із союзниками по Великій сімці, особливо в Європі, де зберігається близько $200 млрд заморожених російських активів і де підтримка конфіскації, особливо в односторонньому порядку, була прохолодною.

За словами високопосадовця адміністрації, Рада національної безпеки підтримує нову владу в рамках низки інструментів, які США розглядають, щоб допомогти змусити росію відшкодувати збитки від війни.

Читайте також