BlackRock допоможе у створенні Фонду розвитку України

BlackRock допоможе у створенні Фонду розвитку України

Міністерство економіки України підписало відповідний договір із BlackRock Financial Market Advisory

Прес-служба Офісу президента повідомила, що Президент Володимир Зеленський зустрівся з керівництвом найбільшої у світі компанії з управління активами BlackRock та обговорив деталі створення інвестиційного фонду для відновлення економіки України із залученням публічного та приватного капіталу.

Зазначається, що підсумком зустрічі стало підписання договору з BlackRock Financial Market Advisory щодо надання послуг із супроводу Фонду розвитку України.

Президент наголосив, що зараз настав історичний момент, адже з перших днів незалежності ще не було таких величезних кейсів інвестиційного характеру в Україні, які б відповідали масштабам і можливостям країни.

За словами Володимира Зеленського, для прозорості та успішності реалізації проєкту Україна залучає найкращі фінансові та консалтингові організації у світі: BlackRock, JP Morgan, McKinsey та інші.

Чарльз Хатамі, який курирує роботу BlackRock FMA як глобальний керівник групи фінансових та стратегічних інвесторів (FSIG), у свою чергу зазначив, хто компанія пишається своєю підтримкою України у створенні Фонду розвитку України. Він упевнений, що відновлення країни створить значні можливості для інвесторів взяти участь у відновленні економіки.

Читайте також