Demium Capital запускає венчурний фонд для інвестицій у стартапи Центральної Європи та України

Demium Capital запускає венчурний фонд для інвестицій у стартапи Центральної Європи та України

Венчуринй фонд Demium Central Europe Talent Fund I FCRE буде розвивати проєкти на стадіях pre-seed та seed з високим технологічним та інноваційним потенціалом

Управляюча венчурним капіталом компанія Demium Capital (донедавна відома як Think Bigger Capital) оголошує про запуск нового фонду для інвестування у стартапи країн Центральної Європи на стадіях pre-seed та seed з високим технологічним та інноваційним потенціалом. Новий інвестиційний фонд, Demium Central Europe Talent Fund I FCRE, буде направлено на підтримку талантів у цьому європейському регіоні та сприяння його економічному розвитку.

Компанія має досвід залучення талантів та інвестування в них у таких країнах як Польща та Україна з 2019 року, де також розміщені її хаби для інкубації проєктів, а портфель стартапів, що були проінвестовані першим фондом Think Bigger Fund I, вже складається з 12 компаній. Саме тому компанія розуміє потенціал, який присутній на цьому ринку та вважає, що він може запропонувати цікаві інвестиційні можливості.

“З нашим першим фондом ми вже інвестували у європейські компанії, але цей новий фонд буде присвячений виключно просуванню інновацій у Центральній Європі. З його допомогою ми хочемо продемонструвати нашу прихильність до економічного розвитку таких країн як Україна, Польща, Чехія, Угорщина чи Румунія, і сподіваємось запропонувати нашим інвесторам прибутковість вище ринкової, використовуючи наше положення та конкурентні переваги на цій території”, - каже Монте Девіс, СЕО Demium.

Demium Capital запускає венчурний фонд для інвестицій у стартапи Центральної Європи та України

Фонд Demium Central Europe Talent Fund I FCRE запускається з першим закриттям у липні цього року, із зобов’язанням у 2 мільйони євро зі сторони Demium та цільовою сумою 7-9 мільйонів євро, за допомогою якої можна пришвидшити свій вплив у регіоні в той час, коли він є особливо необхідним. Завдяки цьому першому закриттю, Demium Capital доведе свої активи під управлінням мінімум до 62 мільйонів євро.

Друге закриття заплановано на вересень з ціллю залучення 30-40 мільйонів євро. "Наша мета - запуск загальноєвропейського фонду у 2023 році, який буде підтримувати нашу стратегію інвестування в регіони Європи з видатними талантами, допомагаючи їм в реалізації свого потенціалу, і цей фонд, який ми запускаємо зараз, стане частиною цього проєкту”, - додає Девіс.

Європейське покликання та інтенсивна траєкторія Компанія, що управляє венчурним капіталом Demium, була створена у червні 2020 року, а вже 2021 року вона стала найактивнішим венчурним фондом Піденної Європи та одним з чотирьох найактивніших фондів Європи за кількістю проведених операцій. Загалом, фонд проінвестував 13,8 мільйона євро у 112 стартапів (80 іспанських та 32 з інших європейських країн), створених у самому інкубаторі в хабах Іспанії, Португалії, України та Польщі.

Demium Capital запускає венчурний фонд для інвестицій у стартапи Центральної Європи та України

Після вторгнення росії в Україну, компанія мобілізувалася, щоб підприємці, які проходили інкубацію в київському хабі, змогли продовжити її в інших офісах компанії. Наразі інкубаційну програму продовжують 32 українські команди, 18 з яких переїхали до хабу у Варшаві, вісім - в Барселону, а інші шість знаходяться в Україні та проходять програму онлайн.

З іншої сторони, компанія Demium прискорила відкриття операцій у Празі, де нещодавно відкрила новий хаб, і оцінює можливість відкриття інших у Будапешті та Бухаресті найближчим часом. За допомогою нового фонду для Центральної Європи, Demium сподівається не тільки направляти та допомагати з менторством підприємцям у цих країнах, а й надавати їм фінансову підтримку для розвитку їх інноваційних проєктів.

Про Demium

Demium - це компанія, що інвестує у таланти, заснована в Іспанії в 2013 році з ціллю підтримки найкращих професіоналів та надання їм допомоги у реалізації успішних проєктів, виключно з цифровою та технологічною складовою. У листопаді 2020 року компанія з управління венчурним капіталом Demium почала свою діяльність з першим фондом у розмірі 50 мільйонів євро, щоб інвестувати у більше ніж 75 стартапів на рік на ранніх стадіях розвитку (pre-seed/seed), тим самим ставши найактивнішим венчурним фондом Іспанії. Завдяки цьому інкубатору з’явилися такі українські стартапи як Recoshelf, Electronic KYC, DrugCard, Beholder, Max Game Value та інші. Група представлена у п’яти країнах: Іспанії, Португалії, Польщі, Чеській Республіці та Україні.

Читайте також