ЕКА застрахувала перший інвесткредит від військових ризиків на 9 млн грн для львівського експортера

ЕКА застрахувала перший інвесткредит від військових ризиків на 9 млн грн для львівського експортера

Державне Експортно-кредитне агентство (ЕКА) підписало перший договір страхування від військових ризиків інвестиційного кредиту, виданого МТБ Банком

Міністр економіки України Юлія Свириденко повідомила, що Державна Експортно-кредитна агенція (ЕКА) підписала перший договір страхування від військових ризиків інвестиційного кредиту.

З її слів, український комерційний банк видав кредит на купівлю газотурбінного генератора, а ЕКА надало покриття на цю інвестицію.

В ЕКА уточнили, що йдеться про договір страхування від військових ризиків за інвестиційним кредитом на 9 млн грн., виданий МТБ Банком експортеру зі Львівської області – компанії "Флексорес".

Компанія "Флексорес" продукцію для флексографічного та ротогравюрного видів друку та є лідером з продажу друкарських фарб в Україні.

Для придбання міні-ТЕС компанія уклала кредитний інвестиційний договір із МТБ Банком за програмою "Доступні кредити 5-7-9%".

Застрахований інвестиційний кредит став третьою угодою компанії з ЕКА: до цього вона користувалася страхуванням експортних кредитів для виконання угод з Польщею та Узбекистаном.

Читайте також