Епіцентр К та Kingspan готують заявки за програмою інвестнянь на $370 млн

Епіцентр К та Kingspan готують заявки за програмою інвестнянь на $370 млн

UkraineInvest підписав меморандуми з обома компаніями

Стало відомо, що офіс із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest) відповідно до закону про «інвестнянi» підписав меморандуми з підготовки заявок щодо інвестпроєктів з «Епіцентр К» на $150 млн і Kingspan на $220 млн.

Свої підписи на меморандумах поставили виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цивкач, генеральний директор мережі будівельних супермаркетів "Епіцентр" Петро Михайлишин та керівник проекту "Kingspan в Україні" Майк Стенсон.

За словами Петра Михайлишина, до війни в Україні "Епіцентр К" інвестував у свій розвиток щонайменше $500 млн на рік, а вже під час війни компанія побудувала два торгових центри. На найближчі три роки є у планах проєкти на $2 млрд.

Водночас Михайлишин зазначив, що за наявності доступу до кредитних ресурсів та можливості у вітчизняній промисловості виробляти достатню кількість бетону та металоконструкцій "Епіцентр К" зможе здійснити ці плани.

Петро Михайлишин додав, що Епіцентр К розраховує на допомогу UkraineInvest у створенні сприятливих інвестиційних умов.

Зі свого боку, Майк Стенсон висловив задоволення підписанням меморандуму в контексті майбутніх інвестицій на $220 млн у майбутній завод будівельних матеріалів.

Ірландський виробник теплоізоляційних енергоефективних технологій Kingspan має намір створити в Україні кампус будівельних технологій. Старт будівництва заплановано на 2024 рік, період реалізації проєкту – близько 5 років.

Читайте також