Фармак купив маркетингові фармкомпанії у Чехії та Словаччині

Фармак купив маркетингові фармкомпанії у Чехії та Словаччині

Український виробник ліків збільшив свою присутність у країнах ЄС, а також придбав український бізнес у портфельній компанії фонду Novator

"Фармак" повідомив, що придбав у портфельної компанії британського фонду прямих інвестицій Novator маркетингові фармацевтичні компанії в Чехії та Словаччині разом із правами інтелектуальної власності та торговими марками.

Зазначається, що розширення бізнесу "Фармак" на ринках ЄС є частиною глобальної стратегії трансформації в міжнародну компанію.

У повідомленні прес-служби компанії вказується, що напрями розвитку "Фармак" включають, серед іншого, експортні продажі, інвестиції у виробництво за кордоном (у 2022 р. розпочато будівництво виробничого майданчика в Іспанії), угоди щодо ліцензування, а також придбання компаній, що є гравцями на ринках країн ЄС.

Як пояснили в компанії, "Фармак" обрав придбання маркетингових компаній з урахуванням швидкості виходу на ринки Чехії та Словаччини: ці компанії мають маркетингові служби, співпрацюють із найбільшими аптечними мережами та ключовими дистриб'юторами лікарських засобів в обох країнах.

Крім того, стало відомо, що у рамках окремої угоди виробник ліків також придбав український бізнес портфельної компанії фонду Novator. "Фармак" став власником портфеля продукції, деяких активів компанії та прав інтелектуальної власності на продукти та торгові марки.

"Фармак" займає близько 6% українського ринку та експортує продукцію більш ніж до 50 країн світу, зокрема ЄС, Азії, Центральної та Південної Америки та Близького Сходу. Представництва та офіси "Фармак" присутні в Іспанії, Польщі, ОАЕ, Киргизстані, Узбекистані, Казахстані.

Читайте також