ФГВФО продає права вимоги колишнього Сбєрбанку із дніпровським ТРЦ Караван у заставі

ФГВФО продає права вимоги колишнього Сбєрбанку із дніпровським ТРЦ Караван у заставі

На аукціон виставлено актив Міжнародного резервного банку, до складу якого включено права вимоги за кредитним договором, укладеним з юридичною особою

Як повідомили у фонді, у заставі МР банку, зокрема, знаходиться будівля одного із найбільших торгово-розважальних центрів у Дніпрі. Цей актив на продаж виставляється вперше.

Зазначається, що сума заборгованості за виставленим на продаж кредитом на початок грудня становила 555,7 млн. гривень. Позичальником є юрособа, зареєстрована у Києві. У грудні було порушено справу про його банкрутство.

У заставу банку було передано ТРЦ загальною площею майже 100 тис. кв. метрів на території Слобожанської селищної громади. Під ним мається на увазі ТРЦ "Караван", територія якого межує із територією Дніпра.

Крім цього, у заставі знаходиться рухоме майно, що є невід'ємною частиною ТРЦ, а саме ліфт, ескалатор, компресори та інше; частка у статутному капіталі юрособи у розмірі 100% та право вимоги на отримання грошової виручки за оренду приміщення за 175 договорами оренди.

У ФГВ при цьому звертають увагу, що на продаж виставлено право вимоги щодо кредиту, а не саме заставне майно. Тому переможець аукціону отримає право вимагати від позичальника повернення коштів, зокрема шляхом звернення на заставне майно, у тому числі в судовому порядку.

Читайте також