Голова Dragon Capital та екс-співвласник Винниківської тютюнової фабрики готуються купити Трускавецьку

Голова Dragon Capital та екс-співвласник Винниківської тютюнової фабрики готуються купити Трускавецьку

Томаш Фіала та Олександр Свищов близькі до придбання активів компанії ТОВ «Фірма Т.С.Б.» з видобутку та реалізації мінеральних вод у Львівській області

За даними YouControl, ТОВ «Фірма Т.С.Б.» має в своєму розпорядженні три дійсні спецдозволи на видобуток йодно-бромної промислової води та мінеральних вод.

Компанії також належить низка торгових марок на напої: «Трускавецька курортна», «Трускавецька джерельна», «Трускавецька Sport», «Трускавецька – цілющий дар Карпат», а також патенти на етикетки «Трускавецька» та етикетку «Трускавецька джерельна».

Крім того, "Фірма Т.С.Б." контролює перший у Трускавці завод мінеральних вод «Нафтуся», заснований 1962 року, єдиний завод «Трускавецької» мінеральної води, який здійснює розлив на місці видобутку.

Відомо, що 23 червня в Україні було зареєстровано ТОВ "Трускавецька", кінцевим бенефіціарним власником якого є Томаш Фіала. Керівником компанії є Сергій Таратута.

31 серпня АТ «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Лев» (власник – Олександр Свищов) купив частку у статутному капіталі ТОВ «Трускавецька», що забезпечує досягнення 50% голосів у вищому органі управління товариства.

Придбання ТОВ "Фірма Т.С.Б." дозволить Томашу Фіалі збільшити вплив на ринку мінеральної води та зосередити під контролем усі потужності з виробництва «Трускавецької». У разі закриття угоди, Dragon Capital контролюватиме вже дев'ять спецдозвілів на підземні води.

Два роки тому Dragon Capital придбала 100% акцій компанії "Аква-Еко", яка виробляє мінводу під брендом "Трускавецька". На думку керуючого партнера InVenture Investment Олексія Олійникова, сума угоди могла становити $4 млн.

Читайте також