Готель "Експрес" в центрі Києва можуть виставити на приватизацію або здати в оренду

Готель "Експрес" в центрі Києва можуть виставити на приватизацію або здати в оренду

Кабінет міністрів України передав в управління ФДМУ готель "Експрес" (м. Київ, б-р. Тараса Шевченка, 38/40) з метою його подальшої приватизації або передачі в оренду.

Фонд державного майна визначено субʼєктом управління цілісним майновим комплексом колишнього структурного підрозділу готель “Експрес” ДП “Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті України” по бульвару Тараса Шевченка, 38/40, у м. Києві для його подальшої приватизації або передачі в оренду.

15-поверховий готель “Експрес” розташований в центрі Києва навпроти Центрального залізничного вокзалу – він замикає вулицю Симона Петлюри, яка починається з Вокзальної площі.

Відомо, що починаючи з 2001 року готель був в оренді у приватної компанії “Український центр обслуговування пасажирів на залізничному транспорті України” (не державного підприємства). Термін оренди закінчився 31 липня 2023 року, після чого готель повернули в державну власність.

Водночас, колишній орендар не допускав представників держави на об'єкт і перешкоджав роботі аудиторів та намагався здійснити рейдерське захоплення готелю. 

Міністерство інфраструктури протягом останніх років неодноразово зверталося до уповноважених органів щодо необхідності повернути об'єкт у держвласність через порушення умов договору, а також збитків через занижену вартість оренди. Згідно з договором, вартість 1 кв. м приміщення на місяць становила в середньому 12 грн, тоді як, за оцінками експертів міжнародних агентств нерухомості, вартість подібних об'єктів у центрі столиці України становить щонайменше 800 грн.

Читайте також