Говард Баффет закликав інвестувати в сільське господарство вже зараз, не чекаючи перемоги

Говард Баффет закликав інвестувати в сільське господарство вже зараз, не чекаючи перемоги

Такою думкою поділився американський меценат, голова The Howard G. Buffett Foundation Говард Баффет, який активно допомогає Україні

«Я би не чекав перемоги. Насправді сільське господарство є однією з тих сфер, в яку можна інвестувати зараз. Правда не у всі напрямки і не скрізь. Ви знаєте, що ми над цим працювали: будували кілька об’єктів для перевалки зерна. Один на кордоні з Румунією, інший — на кордоні з Польщею. Я думаю, що люди, з якими ми працювали, дуже віддані своїй справі. Але також думають, ніби треба почекати, поки війна закінчиться. А ми не можемо чекати», — сказав Говард Баффет.

Меценат вважає, що інвестувати треба зараз з кількох причин. Одна з них полягає в тому, що Україні потрібні об’єкти інфраструктури. Якщо «зернова угода» і далі матиме проблеми, то Україні будуть необхідні інші шляхи для експорту зерна. Тому в обʼєкти, які полегшать переміщення зерна, можна інвестувати зараз.

«Також слід розглянути інвестиції в зрошення. Через війну ми не можемо залучити наші компанії сюди для участі в секторі іригації. І я намагаюся пояснити інвесторам, що є досить безпечні напрямки. Це не на 100%, але все одно нічого не буває на 100%. Я бачу, що опір людей більше психологічний, ніж практичний. Тому ми часто наполягаємо, але все одно важко», — додав Говард Баффет.

Джерело: kurkul.com

Чому Говард Баффет акцентує увагу саме на агросекторі України. Це можна пояснити його наступною цитатою: "Насправді я роблю набагато більше, аніж допомога сільському господарству. Але одна з причин, чому ми зосередились на агрогалузі, полягає в тому, що я займався цим останні 40 років. Це те, в чому я розуміюсь. До того ж я вважаю, що сільське господарство — найшвидший шлях відновлення ВВП України. Це критично важлива галузь. Розмінування також перетинається з агросектором. Але це благодійна діяльність, яку ми максимально характеризуємо, як інвестицію.

Нагадаємо, що благодійний фонд сина американського мільярдера Уоррена Баффетта надає гранти на розмінування, протезування, сільське господарство, поліцію, шкільне харчування. Відомом також, що перша в Україні клініка для "травм війни" Superhumans Center отримала $16,3 млн від фонду Говарда Баффета.

Читайте також