Перша в Україні клініка для "травм війни" Superhumans Center активно залучає фінансування

Перша в Україні клініка для "травм війни" Superhumans Center активно залучає фінансування

Проєкт Superhumans отримав $16,3 млн від фонду Говарда Баффета, окрім підтримки Фонду Річарда Бренсона Virgin Unite, Cargill, Payoneer, Freedom Finance, Loro Piano, Mastercard, SD Capital та інших

Ідеолог  проєкту Superhumans Center – співвласник порту TIS Андрій Ставніцер. Ще одним засновником є Філіп Грушко. СЕО Superhumans – багаторічний керівник Благодійного фонду «АнтиСНІД» в Україні Ольга Руднєва.

З перших днів війни для Андрія Ставніцера стало зрозумілим, що буде дуже багато людей без кінцівок і з потребою в реконструкційних операціях, тоді як в країні немає можливості достатньо їм допомогти. Тоді зародилася ідея проєкту Superhumans, і його ініціатори почали шукати всесвітньо відомі компанії, вчених та лікарів, які спеціалізуються на протезуванні, реконструктивних операціях та посттравматичному стресовому розладі (ПТСР).

Superhumans вирішили розмістити у будівлі діючої лікарні у Львівській області. Будівлю планується переобладнати під центр, де вироблятимуть протези та робитимуть операції.

Superhumans вже має ексклюзивну угоду з компанією Open Bionics з Великобританії, яка виробляє біонічні протези.

Перша леді Олена Зеленська, яка входить до наглядової ради медичного центру, розповіла, що над запуском лабораторії з виробництва протезів із Superhumans працює німецька компанія з більш ніж сторічною історією Ottobock – флагман технологій для виготовлення різних видів протезів, ортезів та екзоскелетів.

Перша в Україні клініка для травм війни Superhumans Center активно залучає фінансування

Передбачається, що у реабілітаційному корпусі Superhumans буде унікальна для України можливість поєднання процедур – водних та звичайних. У центрі, обладнаному великим басейном, пацієнтові запропонують комплексні системи вправ, які допоможуть якнайшвидше відновити моторику кінцівок і повернутися до самостійного життя. Нині у приміщенні майбутньої клініки йде активна фаза ремонтних робіт.

Клініка Superhumans фокусуватиметься на протезуванні для дорослих та дітей, хірургічних операціях з реконструкції та відновлення покалічених частин тіла, зокрема лиця, а також лікуванні посттравматичного стресового розладу.

У Superhumans буде 100 ліжок, дві операційні, лабораторія з виготовлення протезів та фізіотерапевтичне відділення.

Superhumans підписали з Міністерством охорони здоровя меморандум про співпрацю. За словами голови МОЗ Віктора Ляшка, спільна мета Міністерства та Superhumans – надати українцям, які отримали травми війни, найкращу світову експертизу.

Перша в Україні клініка для травм війни Superhumans Center активно залучає фінансування

До команди проєкту також приєднався медичний директор Андрій Віленський – педіатр, який багато років очолював та керував приватними медичними клініками. Наразі він займається формуванням черги пацієнтів, плануванням корпусу для реабілітації та збором медичної команди.

Крім того, у Superhumans залучили до роботи зіркову команду амбасадорів: створення клініки підтримують Monatik, Андрій Данилко та Масі Найєм.

Команда проєкту наголошує, що медичні послуги, які надаються Superhumans, будуть безкоштовними для українців – і військових, і цивільних.

Як зазначив Андрій Ставніцер, для повноцінного запуску та трьох перших років роботи реабілітаційного медичного центру необхідні інвестиції у розмірі $54 млн.

За словами СЕО проєкту Ольги Рудньової, перший етап проєкту включатиме ремонт приміщень, закупівлю обладнання, рік оплати роботи медичної команди, закупівлю матеріалів для протезування.

Другий та третій етапи передбачають запуск усіх корпусів лікарні, старт роботи освітнього центру на базі Superhumans та розширення інших регіонів України.

Найбільший внесок у проєкт зробив Говард Баффет, вклавши через свій фонд Howard G. Buffett Foundation $16,3 млн.

Перша в Україні клініка для "травм війни" Superhumans Center активно залучає фінансування

Кошти для Superhumans залучаються шляхом фандрейзингу. Засновники клініки вже встигли провести зустрічі із сотнями різних фондів та бізнесменів у всьому світі, і практично всі вони дивувалися, як не страшно щось будувати в Україні під час війни.

Андрій Ставніцер наголосив, що команда проєкту чудово підготовлена до роботи з іноземними донорами. Проєкт зареєстрований у США, Великій Британії, Україні та Польщі. В бюджетних планах закладено всі можливі сценарії – від ядерної війни до перемоги завтра. За сприятливих умов команда готова відкрити лабораторію протезування та реабілітацію вже за місяць.

Перша в Україні клініка для "травм війни" Superhumans Center активно залучає фінансування

Будівництво клініки Superhumans Center станом на 27.02.2023

Читайте також