Ігор Ліски побудує завод з виробництва віконного скла біля Києва з інвестицією $240 млн

Ігор Ліски побудує завод з виробництва віконного скла біля Києва з інвестицією $240 млн

Бізнесмен Ігор Ліски анонсував будівництво заводу з виробництва віконного скла у Київській області

Голова наглядової ради EFI Group, бізнесмен Ігор Ліскі анонсував будівництво заводу з виробництва віконного скла в Київській області. Його вартість становитиме $240 млн, розказав він у інтерв'ю The Wall Street Journal.

Нагадаємо, що усе скло, з якого в Україні виготовляють металопластикові вікна, завозять з-за кордону. До повномасштабної війни Україна імпортувала з Росії та Білорусі 75% скла.

"Ось так, трошки сумбурно через міжнародну пресу, але маю вже офіційно повідомити про наш новий суперамбітний проєкт, який ми розвиваємо вже більше року", – написав Ліскі у Facebook.

Бізнесмен готовий власне сам інвестувати в проєкт $80 млн і вже підбирає європейських постачальників обладнання, але головна проблема – знайти решту грошей, бо банки неохоче видають кредити.

"Найбільша проблема не в людях, технологіях чи капіталі. Найбільша проблема — залучити проєктне фінансування. Підтримка міжнародних партнерів, у тому числі Європейського Союзу та різних фінансових установ, має вирішальне значення для здатності України підтримувати свою економіку в умовах конфлікту, що триває. Хоча військовим зусиллям приділяється значна увага, важливість збереження комерційної діяльності не можна недооцінювати, оскільки вона створює необхідні ресурси для боротьби країни з російською агресією", – додав він.

Холдинг EFI Group раніше інвестував у підприємство з виробництва тваринних жирів та кормових добавок для тварин Feednova, медичну мережу "Медична зірка", Житомирський картонний комбінат, виробництво картонного упакування "Сем Екопак", лісоперероблення "Форест технолоджі", сільськогосподарську компанію "Ефі Агро", медичний онлайн-хаб Doc.ua.

Читайте також