Insoft Partners придбала частку в українському аутсорсері Forbytes

Insoft Partners придбала частку в українському аутсорсері Forbytes

Інвестиційна компанія Віталія Горового є однією з трьох активних інвесторів в українські ІТ-компанії під час війни

Insoft Partners Віталія Горового, який, на відміну від переважної більшості українських інвесторів з початку повномасштабної війни, не припинила інвестувати гроші в українські ІТ-компанії, розповіла виданню AIN.UA про придбання частки в аутсор-компанії Forbytes.

Forbytes була заснована у 2011 році Орестом Чайковським та Тарасом Демковичем. За словами Insoft Partners, компанія має понад 100 співробітників, головним чином рівня senior. Більшість клієнтів Forbytes перебувають у Швеції.

Крім того, Insoft Partners оголосили про нову модель. Тепер з інвестиційної керівної компанії, InSoft Partners перетворився на Software Development Holding. Це означає, що зараз це вже не бізнес про різницю між тим скільки інвестували і скільки заробили при екзиті.

В 2016 InSoft починався як інвестиційний фонд, потім еволюціонував в інвестиційну керівну компанію, де крім Горового також інвестували Роман Прокоф’єв та Євген Собакарьов з Jooble і Василь Хмельницький з UFuture.

Сьогодні InSoft Partners має частки в 5 компаніях із загальною чисельністю близько 600 працівників.

Засновник InSoft Partners Віталій Горовий: «Після багатьох років роботи з компаніями, що працюють в software development, ми бачимо, що саме модель холдингу (або, в нашому випадку швидше екосистеми) якнайкраще підходить для системного експоненціального розвитку портфельних бізнесів. Оскільки ми операційно залучені в наші компанії на щоденній основі, поєднавши окремі експертизи (наприклад, у лідогенерації, роботі делівері та фінансах) ми можемо суттєво пришвидшити масштабування компаній. Крім того, модель холдингу дозволяє компаніям швидше переходити в іншу лігу задля підписання контрактів з більшими клієнтами».

Читайте також