Надпотужна інвесткомпанія BlackRock розглядає можливості інвестування в Україну

Надпотужна інвесткомпанія BlackRock розглядає можливості інвестування в Україну

Президент України Володимир Зеленський провів розмову з головою найбільшої у світі інвестиційної компанії BlackRock Ларрі Фінком стосовно можливості залучення інвестицій в Україну

Темою розмови стали можливості залучення державних і приватних інвестицій в Україну, повідомив Володимир Зеленський.

"Наша країна зацікавлена у приході світового капіталу, завдяки якому будуть створені нові робочі місця та зростатиме економіка. Ми спроможні й хочемо відновити нормальний інвестиційний клімат", - написав Зеленський.

Як повідомляє пресслужба глави держави, Зеленський і Фінк обговорили, як департамент BlackRock із консультацій щодо фінансових ринків (Financial Markets Advisory) може надавати безоплатні поради українському уряду стосовно створення Фонду відновлення для підтримки української економіки.

"Зокрема, це можуть бути консультації щодо структури, інвестиційного процесу, управління та використання доходів фонду. Фонд матиме на меті створення можливостей для участі у відбудові та пожвавленні економіки України і для державних, і для приватних інвесторів, забезпечуючи їм чесний і справедливий прибуток", - зазначається у повідомленні.

"Для мене особливе значення має інвестиційна привабливість нашої держави. Для мене важливо, щоб така структура була успішною для всіх залучених сторін", – наголосив Зеленський.

За словами Михайла Кухара, Україна може отримати в союзники найбільшу за всю історію фінансових ринків планети компанію рівнозначно тому, щоб отримати Пентагон у союзники на війні.

"BlackRock управляє більшим капіталом ніж сукупна капіталізація Google, Amazon і Tesla. Інакше кажучи, річний оборот цього фонду у 60 разів більший за ВВП України. Щоб залучити такого партнера на свій бік, варто було б замовити молебень у всіх церквах країни. Навіть не уявляю які мега-зусилля нашої економічної дипломатії передували цій розмові. Молимось за те, щоб містер Fink був з нами на економічному фронті!"

Читайте також