Інвестпрограма Ukraine Facility допоможе Україні залучити $30 млрд

Інвестпрограма Ukraine Facility допоможе Україні залучити $30 млрд

Ці додаткові інвестиції можуть надійти протягом наступних чотирьох років через гарантії міжнародним фінансовим організаціям

Як зазначили у прес-службі Міністерства економіки, інвестиційний механізм у рамках Ukraine Facility сприятиме залученню не менш як $30 млрд додаткових інвестицій протягом наступних чотирьох років. Крім того, відомство розповіло про роботу над запуском Фонду розвитку України, який буде спрямований на реалізацію значних капіталомістких інвестиційних проектів для відновлення України».

Зазначається, що у 2023 році, незважаючи на війну, прямі іноземні інвестиції в Україну зросли, і планується подальше їх збільшення у наступні роки. Економічне зростання у 2023 році перевищило прогнози завдяки виходу на альтернативний зерновий коридор, збільшенню врожаю на 35% та іншим факторам.

Перший віце-прем'єр-міністр України – міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, що Україна розширює систему страхування від політичних та військових ризиків за участю міжнародних фінансових організацій та експортно-кредитних агентств як іноземних, так і українських.

Раніше фінансування для України з Українського фонду (Ukraine Facility) у розмірі €50 млрд обговорювалося в Європейському Союзі протягом кількох місяців. Передбачалося, що ці кошти буде виділено на 2024-2027 роки.

Читайте також