IT-компанія Avenga із центром розробки в Україні купує аргентинського аутсорсера

IT-компанія Avenga із центром розробки в Україні купує аргентинського аутсорсера

Після поглинання компанії IncluIT планується експансія до Латинської Америки

Міжнародна IT компанія Avenga з центрами розробки в Україні, Німеччині, Польщі та Малайзії придбала 28-річного аргентинського аутсорсера IncluIT зі штаб-квартирою у Кордові та офісами розробки у Латинській Америці.

Глобальний штат Avenga – 3500 фахівців, 1400 із них – в Україні. У команді IncluIT – 800 спеціалістів. Після закриття угоди Avenga матиме 31 офіс у Європі, Азії, Латинській Америці та США.

Вартість угоди не розголошується.

CEO Avenga Юрій Адамчук розповів, що в подібних операціях діапазон мультиплікаторів широкий – від 6 до 20 до EBITDA. З цього можна зробити висновок, що йдеться про мінімум $10 млн.

Мета поглинання Avenga – розширити присутність на латиноамериканському ринку та мати центри розробки ближче до клієнтів у США.

Засновники IncluIT – Альберто Харріаге та Рафаель Ібанез – залишаться на своїх посадах.

Avenga була створена у 2019 році внаслідок численних поглинань. Спеціалізація Avenga – складні ІТ-проекти та цифрова трансформація корпоративного сегменту. Серед клієнтів – ABB, Allianz, GSK, Santander та Volvo. З 2020 року виторг зростає на 20–30% на рік, за словами Адамчука. 2022-го, незважаючи на війну в Україні, де базується майже половина команди, топ-менеджмент очікує аналогічного зростання на рівні 30%.

Альберто Харріаге та Рафаель Ібаньєс заснували IncluIT у 1994 році. Серед відомих замовників – Accenture, Coca Cola, Intel.

Читайте також