Кернел побудує в порту Рені вантажний термінал за $10 млн

Кернел побудує в порту Рені вантажний термінал за $10 млн

Термінал планують збудувати до кінця поточного року, і він має збільшити обсяг експорту вантажів агрохолдингу до 600 тис. тонн на рік

Агрохолдинг "Кернел" планує до кінця 2023 року побудувати новий перевантажувальний термінал "Девелопмент Рені Термінал" у морському порту "Рені" (Одеська обл.).

Керівник департаменту комунікацій, PR та GR "Кернела" Катерина Співакова розповіла, що термінал буде збудовано на земельній ділянці, орендованій холдингом на 49 років, а для реалізації проєкту з нуля заплановано залучити близько $10 млн власних коштів, але розглядаються також варіанти співпраці.

Після завершення будівництва потужність одноразового зберігання зернових та гранульованого шроту в оперативних силосах нового терміналу має становити 9,6 тис. кв. м, а соняшникової олії у резервуарах – до 6 тис. тонн.

Очікується, що за стабільної роботи "Чорноморського зернового коридору" активи на Дунаї допоможуть "Кернелу" наростити експорт до 600 тис. тонн на рік.

Катерина Співакова також нагадала, що у 2022 році "Кернел" придбав і в екстреному режимі запустив у ренійському порту термінал "Дунай Пром Агро".

За її словами, за рік використання нового об'єкта компанія переконалася у експортному потенціалі річкових перевезень, особливо в умовах нестабільної роботи "зернової ініціативи". Таким чином, для підвищення операційної ефективності агрохолдинг вирішив бути присутнім у Дунайському регіоні.

"Кернел" - великий виробник та експортер соняшникової олії, що працює у виробництві, експорті та продажу соняшникової олії, рослинництві, експорті зернових культур, наданні послуг зі зберігання та перевалки зерна на елеваторах та в портових терміналах.

Читайте також