Київстар купив контрольний пакет акцій сервісу Helsi

Київстар купив контрольний пакет акцій сервісу Helsi

Сьогоднішня вартість сервісу може становити приблизно $10 млн, тоді як до війни вона становила $30–40 млн

Компанія Veon повідомила, що її дочірня структура, найбільший мобільний оператор України "Київстар", придбав контрольну частку в найбільшій медичній інформаційній системі Helsi.

Станом на 6 липня 2022 року ПАТ «Київстар» належить 69,99% у ТОВ «Хелсі Україна». За даними YouControl, кінцевим бенефіціарним власником компанії є Самвел Акобян, якому належить 26,9% сервісу через ТОВ «Українська інвестиційна платформа». Самвел Акобян також має 100% ТОВ «Хелсі ЮА», якому належить торговельна марка сервісу.

СЕО «Київстар» Олександр Комаров заявив, що у планах «Київстар» розширити свій бізнес та в наступні три роки інвестувати у розвиток цифрових екосистем для здоров'я українців.

Helsi має намір витратити інвестиції на розробку продукту для надання нових електронних послуг лікарям та пацієнтам.

Сервісом Helsi на серпень 2022 року користуються 23 млн пацієнтів і 1300 клінік.

Медичну інформаційну систему Helsi почали розробляти у 2016 році. Спочатку в рамках медреформи вона дозволила лікарям та пацієнтам складати декларації. В даний час сервіс дозволяє записатися до лікаря, переглядати історії відвідувань та медичні документи, отримувати електронні рецепти та віддалену відеоконсультацію.

Helsi – ключовий гравець на ринку медичних інформаційних систем, що працюють насамперед із державними лікарнями. Вони приносять основний заробіток сервісу, оплачуючи передплату від $10 за одного активного лікаря-користувача. На сьогоднішній день послугами користуються понад 49 тис. лікарів усієї України.

Читайте також