KSG Agro має намір разом з інвесторами за $8 млн побудувати завод із переробки руйнувань на Херсонщині

KSG Agro має намір разом з інвесторами за $8 млн побудувати завод із переробки руйнувань на Херсонщині

Такий завод необхідний, щоб звільнити херсонські землі від непотребу, який утворився внаслідок руйнувань від повітряних атак ворога

Агрохолдинг KSG Agro заявив про розробку проєкту будівництва нового заводу із сортування та переробки наслідків руйнувань у Херсонській області із загальною сумою інвестицій у $8 млн.

За словами голови ради директорів агрохолдингу Сергія Касьянова, на першому етапі реалізації проєкту буде побудовано сортувальну лінію, на якій будуть перероблятися різні матеріали – цегла, бетон, метал. Кінцевою продукцією переробки буде щебінь, який потім можна використовувати в будівництві. На другому етапі методом пресування планується отримувати пресовані блоки, такі як газобетонні стани для будівництва або плитка, яку можна використовувати в ході відновлення зруйнованих об'єктів.

Сергій Касьянов зазначив, що структура бюджету проєкту загальним обсягом $8 млн. складається з двох складових: цех з технологічною лінією для підготовки сміття до переробки – $1,8 млн.; цех з виробництва готової продукції – тротуарної плитки та пресованих блоків – $5,5 млн.

Запланований термін реалізації проєкту – 2,5 роки. Наразі топ-менеджмент агрохолдингу проводить переговори з міжнародними інвесторами для залучення їх до реалізації проєкту.

Читайте також