Кулиничі інвестує 20 млн євро у будівництво хлібопекарського заводу на Львівщині

Кулиничі інвестує 20 млн євро у будівництво хлібопекарського заводу на Львівщині

В умовах повномасштабної війни компанія "Кулиничі" збирається реалізувати масштабний інвестиційний проект з будівництва хлібопекарського заводу у Львівській області

Компанія Кулиничі збирається в рамках релокації бізнесу інвестувати у новий хлібзавод в Оброшинській громаді, що на Львівщині 20 мільйонів євро. Цей завод частково збудують, використовуючи виробничі потужності, які компанія релокувала з Харківщини, де під обстріл потрапив основний виробничий майданчик компанії.

Роботу на новому підприємстві отримають 500 вимушених переселенців із Харкова, а також 2500 місцевих мешканців. Запуск діяльності заводу планується вже у квітні 2023 року. Крім заводу планують відкрити пекарні, де одразу ж продаватимуть вироблену продукцію. Менеджери підприємства планують відкрити близько 200 точок реалізації випічки та хліба із цілодобовим обслуговуванням у різних районах Львівської області.

Згідно з новими вимогами, що набрали чинності в Україні, у заводі будуть збудовані бомбосховища для працівників.

Новий комплекс у Львівській області матиме 8 виробничих ліній та продуктивність – 150 тонн на добу. Додаткове обладнання привезуть зі Словенії, Німеччини та Австрії. А ось підрядниками-будівельниками вже запросили місцеві львівські компанії, які вже розпочали підготовчі роботи.

До групи компаній "Кулиничі", що випускають продукцію під торговою маркою "Кулиничі", входять 10 спеціалізованих комплексів у Харківській, Київській та Полтавській областях. Продуктивність підприємств становить 650 т хлібобулочних виробів на добу. Автопарк – більше 1000 спеціалізованих автомобілів. Асортимент "Кулиничів" налічує понад 400 найменувань продукції, що поставляються до найбільших роздрібних торгових мереж країни. Продукція представлена у власних кіосках "Кулиничі", також під ТМ працює мережа кондитерських у 10 містах України (у Харкові – 175 точок).

За період 2016-2020 рр. для виробничих потреб збудовано 2 борошномельні комплекси, які мають власні атестовані лабораторії для контролю за виготовленням високоякісного борошна різних сортів. Налагоджено експорт замороженої продукції до США, Канади, Ізраїлю, Китаю та інших країн світу. Введено в експлуатацію новий завод із виробництва хлібобулочних виробів. Він успішно пройшов аудит та отримав сертифікати згідно з європейськими стандартами на відповідність схеми сертифікації FSSC 22000 та стандарту IFS.

В період війни були пошкоджені виробничі цеха на основній виробничій ділянці в Кулиничах Харківської області (збитки можуть становити близько $10 млн), там виробництво поки що призупинено, частину обладнання вивезено.

Читайте також