«Лемтранс» інвестував $15 млн і відкрив новий контейнерний термінал у Вінниці

«Лемтранс» інвестував $15 млн і відкрив новий контейнерний термінал у Вінниці

Група «Лемтранс» завершила перший етап будівництва та відкрила «Контейнерний Термінал Вінниця» (КТВ). Про це GMK Center повідомила пресслужба компанії.

В рамках цього етапу було створено нову інфраструктуру: прокладено залізничні колії, облаштовано контейнерний майданчик із місткістю до 2000 TEU та зведено критий склад площею 3,5 тис. кв. м. Загальна площа термінала становить 8 га, а його пропускна спроможність – 30 тис. TEU на рік. Сучасне обладнання та інфраструктура термінала забезпечують значне прискорення обробки вантажів.

«Ми створюємо нові можливості, бо поява такого термінала в регіоні відкриває вантажовласникам – як великим, так і малим – доступ до світової логістики. Це означає, що експортери та імпортери більше не залежать від розміру партії або впливу глобальних трейдерських компаній. Відкриття «Контейнерного термінала Вінниця» – важливий крок для подальшого економічного розвитку регіону». Інвестиції в проєкт близько $15 млн», – каже гендиректор КТВ Дмитро Балаба.

За словами вінницького міського голови Сергія Моргунова, контейнерні перевезення дозволять розширити співпрацю Вінницької громади з іншими регіонами України, а заразом – і з іншими країнами Європи.

«Крім цього, йдеться про створення нових робочих місць, підвищення конкурентоспроможності та стійкості нашої громади», – сказав Моргунов.

«Контейнерний Термінал Вінниця» прийняв свій перший потяг завдяки співпраці з UZ CARGO POLAND і Центром транспортного сервісу «Ліски» АТ «Укрзалізниця». Перша партія вантажу перевищила 60 TEU. Цей регулярний сервіс з’єднуватиме польський порт Гданськ із КТВ.

Крім того, вантажовідправники зможуть регулярно відправляти контейнери до терміналів великої Одеси, а в майбутньому – залізницею до Німеччини, Бельгії, Франції, Італії та Нідерландів.

«Попри повномасштабну війну ми продовжуємо реалізовувати нові інфраструктурні проєкти. Цей термінал – частина нашої стратегії зі створення мережі контейнерних терміналів по всій Україні. Ці інвестиції не лише розширюють можливості нашої Групи, але і сприяють розвитку зовнішньої торгівлі України, відкриваючи нові перспективи та обсяги перевезень», – зазначив гендиректор компанії «Лемтранс» Володимир Мезенцев.

Нагадаємо, за підсумками I півріччя 2024 року «Лемтранс» сплатив до бюджетів усіх рівнів понад 300 млн грн податків. До державного бюджету було перераховано понад 280 млн грн, а до місцевих – 19 млн грн. Єдиний соціальний внесок (ЄСВ) сягнув 19,34 млн грн.

«Лемтранс» – найбільший приватний оператор залізничного рухомого складу України. Основними напрямами діяльності компанії є: організація перевезень власним рухомим складом, надання транспортно-експедиторських послуг, інформаційний супровід руху вантажів та ремонт рухомого складу.

Читайте також