Львівський Angel One Fund інвестував $50-300 тис у шість українських стартапів

Львівський Angel One Fund інвестував $50-300 тис у шість українських стартапів

Ангельський венчурний фонд Angel One Fund протягом півроку інвестував у шість українських defense-tech та dual-use tech стартапів у рамках синдикативних угод

Керуючий партнер Angel One Іван Петренко розповів, що фонд не може інвестувати безпосередньо у defence tech стартапи через внутрішню політику, тому виступає посередником між приватними інвесторами, які шукають та хочуть проінвестувати кошти в український defense-tech, та такими стартапами.

Команда Angel One займається пошуком та проведенням оцінки стартапів, а також комунікаціями з потенційно зацікавленими інвесторами.

Angel One Fund нещодавно підняв новий раунд інвестицій у $1 млн. Зібрану суму почнуть інвестувати з червня 2024 року.

Серед стартапів, які отримали інвестиції від Angel One Fund, є Swarmer, Mantis Analytics та Buntar Aerospace.

Swarmer трансформує проведення операцій з роями дронів, роблячи їх більш ефективними та результативними. Mantis Analytics допомагає організаціям виявляти ризики в реальному часі та забезпечувати зростання за допомогою ШІ. Buntar Aerospace створює розвідувальний software для планування та виконання розвідувальних місій БПЛА.

Ангельський венчурний фонд Angel One Fund було засновано у 2022 році фондом Українського католицького університету, з власним капіталом у розмірі $1,5 млн. Фонд інвестує в українські стартапи та допомагає розвивати стартап-культуру в Україні.

Читайте також